De Verraders – Halloween ’23 [afl 1 en 2]: Verrader of Getrouwe?

Ik had het programma nog nooit gezien, en tunede eigenlijk alleen even in om te kijken of het programma te analyseren was (want wat ik ervan wist is het een programma waarin iedereen een bepaalde rol speelt), maar na de eerste twee afleveringen van De Verraders Halloween 2023 te hebben gezien ben ik helemaal hooked! En met al 20 fragmentjes in mijn camerarol na slechts 35 minuten, besloot ik ook al snel dat dit programma zeker een Human Design analyse waard is. In dit artikel neem ik je mee in de meest opvallende HD observaties van de eerste twee afleveringen.

[Fajah] Ondernemer

Wat me allereerst opviel is dat in de intro iedereen met een duidelijk beroep of functietitel wordt aangekondigd, maar dat bij Fajah, die ik persoonlijk toch zou bestempelen als actrice, of fitness goeroe, wordt omschreven als ‘ondernemer’.

Van alle kandidaten heb ik tot nu toe wel een geboortedatum, maar geen geboortetijd. Ik draai dan verschillende charts uit van de geboortedag en kijk welke onderdelen hetzelfde blijven om te zien waar we zeker van kunnen zijn.

Bij Fajah is dat onder andere een ongedefinieerd G center. Met een ongedefinieerd G center heb je geen vaste identiteit. Mensen met een ongedefinieerde G zijn (in hun wijsheid) flexibel en kunnen zich aanpassen aan verschillende situaties en mensen. Dit kan betekenen dat ze moeite hebben om zichzelf een specifieke functietitel of label te geven, omdat ze zich in veel verschillende rollen comfortabel kunnen voelen. (In de schaduw van een ongedefinieerd G center kun je juist heel erg geforceerd op zoek gaan naar welke titel je jezelf kunt geven, omdat je het idee hebt een bepaald iets te moeten zijn).

Met een ongedefinieerd G center heb je geen vaststaande richting in je leven, maar een heel scala aan mogelijkheden. Het is belangrijk om jezelf de vrijheid te geven om te verkennen en te groeien, in plaats van jezelf te beperken tot één specifieke rol of identiteit. Fajah in de intro samenvattend neerzetten als ondernemer in plaats van één van haar rollen benadrukken, past hier dus heel goed bij

[Katja] Ritme aangeven

Eva vraagt wanneer ze in de groepjes met kettingen aan elkaar vastzitten, aan Katja of zij voorop wil en het ritme aan wil geven. Katja krijgt hier als manifesting generator iets om op te reageren en het is ook nog eens een taak die heel goed bij haar past, want Katja heeft in haar chart poort 5 geactiveerd. Dit is de poort van ritme en routine. Mensen met deze poort geactiveerd in hun design hebben vaak een sterk gevoel voor ritme en timing. Ze kunnen zich dan ook aangetrokken voelen tot activiteiten die een zekere mate van ritme of routine vereisen. Je ziet dat Katja hier ook geen seconde over na hoefde te denken (op haar autoriteit kom ik later nog even terug) en dan ook meteen begint. “Een, twee, rechts, links”.

[Fajah] Stappen overslaan

In het groepje van Fajah rent zij zodra haar ketting los is, direct terug naar vuurkorf. “Ik ben van mezelf supergedreven. Dus ik denk: ik maak mezelf eerst los. En dan ren ik meteen terug voor het zilver”. Daar komt ze er echter achter dat ze de sleutel moet hebben – en kan ze dus weer terug. Dit klinkt heel erg als een manifesting generator (uit snelheid stappen overslaan) met een gedefinieerd root center (van nature gedreven), maar Fajah is een manifestor met ongedefinieerd root center.

Met een ongedefinieerd root center kun je uiteraard ook gedreven zijn, maar de gedrevenheid en druk die je voelt komt dan meer van buitenaf en niet van binnenuit. Doordat een ongedefinieerd root center gevoelig is voor druk en haast en kan worden beïnvloed door de energie van anderen, kan Fajah zich gedreven voelen om dingen snel af te handelen of stappen over te slaan om van die druk af te komen.

Het is belangrijk om te onthouden dat dit een aspect van conditionering is, en niet iets dat inherent is aan wie zij van nature is. Ze zit hier dus waarschijnlijk in de schaduw.

Als manifestor is je strategie om te informeren voordat je actie onderneemt. Dit kan je helpen om je tempo te vertragen en ervoor te zorgen dat je alle nodige stappen neemt voordat je verder gaat. Wanneer ze bij haar groepje had aangegeven dat ze terug zou gaan voor ze ging rennen, was de kans aanwezig dat iemand haar op de sleutel had gewezen en ze die stap dus niet over zou slaan.

[Rob] Mening (van een ander)

Veel van de deelnemers kennen elkaar al een beetje, zo ook cabaretier Guido en mediaverslaggever Rob, die niet zo’n goede verstandhouding met elkaar hebben. Rob blijkt nogal vaak commentaar te leveren op Guido’s grappen en Guido heeft daar dan weer een mening over.

Die mening doet Rob alleen niet zoveel. “Er zijn natuurlijk altijd mensen die iets kunnen vinden van iets dat ik heb gezegd over hen. Maar dat is in het dagelijkse leven niet veel anders. Daar ben ik niet heel bang voor”.

Op 6 van de 9 charts op zijn geboortedag heeft Rob een 4e lijn in zijn profiel. Als 4e lijn zijn relaties heel belangrijk, maar dan wel diepgaande relaties. 4e lijnen hoeven niet door iedereen aardig gevonden te worden, maar mogen hun tijd vooral steken in de personen die echt dichtbij ze staan.

Rob heeft daarnaast zijn ajna center verbonden aan zijn throat center, waardoor hij over het algemeen goed uit kan spreken wat hij denkt. Ook heeft hij op de helft van de charts op zijn geboortedag poort 17 geactiveerd: de poort van meningen. Beide factoren zijn heel handig om te hebben als mediaverslaggever. Mensen met poort 17 kunnen zeer goed zijn in het communiceren van hun ideeën en meningen, wat hen kan helpen om effectief te zijn in rollen die sterke communicatievaardigheden vereisen.

[Katja] Aantekeningen

Wanneer Katja op haar kamer is aangekomen, is ze heel blij daar een notitieboekje aan te treffen. “Dat hoopte ik al! Ik ga echt veel aantekeningen maken. Ik wil ook op gaan schrijven wie op wie heeft gestemd. Dat zijn dingen die ik anders totaal vergeet. En ik heb het gewoon nodig om orde in de lichte chaos in mijn hoofd te brengen”.

Katja heeft een ongedefinieerd head center. Zoals we ook al bij Boer Zoekt Vrouw’s Richard zagen, kan het dan heel handig zijn om dingen bij te houden en op te schrijven. Daarnaast heeft Katja ook een ongedefinieerd ajna center.

Het hebben van een ongedefinieerd head en ajna center in je chart kan leiden tot een gevoel van vergeetachtigheid of chaos in je denkprocessen. Dit komt omdat mensen met deze ongedefinieerde centers vaak een meer flexibele en open manier van denken hebben. Ze kunnen gemakkelijk nieuwe ideeën en perspectieven oppikken, maar kunnen ook moeite hebben om zich te concentreren of om specifieke informatie te onthouden.

Door je gedachten, ideeën en inzichten op te schrijven, kun je ze beter organiseren en onthouden. Het kan ook helpen om je mind te bevrijden van de druk om alles te onthouden, waardoor je meer ruimte hebt om nieuwe ideeën en inzichten te ontvangen.

[Bertie] Dubbele agenda

Wanneer de deelnemers wordt gevraagd of ze verrader zouden willen zijn, zegt Bertie dat het hebben van een dubbele agenda niet bij haar past. In de meeste charts op haar geboortedag staan de meeste variabelen van Bertie naar rechts.

Mensen met veel variabelen naar rechts hebben vaak een meer open en ontvankelijke manier van zijn. Ze nemen de wereld om hen heen in zich op en reageren daarop in plaats van proactief te handelen.

Dit betekent dat ze vaak geen dubbele agenda hebben, omdat hun benadering van het leven meer gericht is op het reageren op wat er gebeurt, in plaats van te proberen de uitkomst te sturen of te manipuleren. Ze zijn meer gericht op het ervaren van het moment en het volgen van hun eigen innerlijke stroom, in plaats van te proberen de toekomst te controleren.

Daarnaast heeft Bertie een gedefinieerd G center. Mensen met een gedefinieerd G center hebben een vaste identiteit en richting in het leven. Dit betekent dat ze een sterke innerlijke leidraad hebben en vaak een duidelijk gevoel van wie ze zijn en wat hun doel is. Dit kan het moeilijk maken voor hen om rollen te spelen die niet in overeenstemming zijn met hun ware zelf.

Verraders

Guido, André en Eva worden aangewezen als initiële verraders van dit seizoen. Opvallend is dat zij alle drie een gedefinieerd G center hebben, waarvan we net bij Bertie zagen dat het daarmee lastig kan zijn om een andere rol te spelen.

[Rob] Framing

Op Rob wordt vervolgens door Katja en André geframed dat hij weleens de verrader zou kunnen zijn, vooral omdat hij rood zou zijn geworden. Rob heeft wanneer hij in de avond is geboren (Rob, laat je me even weten of dat zo is?) een 5e lijn in zijn profiel. Een 5e lijn heeft een ‘universele’ energie, wat betekent dat mensen vaak verwachtingen of aannames op hen projecteren. Dit kan soms leiden tot situaties waarin een 5e lijn individu zich geframed of beschuldigd voelt voor iets dat ze niet hebben gedaan. Of in dit geval niet zijn.

[Jayjay] Een rol spelen

Jayjay geeft aan dat hij best veel mensen uit de groep kent – en dat niet in zijn voordeel is. “Omdat ik best energiek ben en redelijk aanwezig kan zijn. “Ik heb mezelf voorgenomen om dit keer alles rustig te bekijken. Dat betekent dat ik ook gevaar zou kunnen lopen. Als ik stil ben, lijkt het alsof je niet jezelf bent. Maar die gok moet ik nemen”.

Hij schatte dit in ieder geval goed in, want hij werd in de eerste opdracht veelvuldig aan de schandpaal genageld. Dit kan komen door zijn gedefinieerde G center. Hij heeft daarmee een duidelijk richting in zijn leven en een idee van wie hij is. Wanneer hij een andere rol speelt, zullen anderen dat dan ook snel opmerken.

Wat hier echter ook opvalt, is dat hij een ongedefinieerd throat center heeft. Wanneer hij in de wijsheid van dit center zou zitten, zou hij een natuurlijke staat hebben gemaakt van en comfortabel zijn met stilte. Dat dit voor hem als een andere rol voelt, geeft aan dat hij in het dagelijkse leven waarschijnlijk in de schaduw van dit center zit.

Hij heeft daartegenover wel minstens 3 en op enkele charts zelfs alle 4 de motor centers (ego, sacraal, emotioneel en root) gedefinieerd, waardoor hij alle verschillende energiebronnen tot zijn beschikking heeft en dus heel veel energie kan hebben. Dat energiek zijn kan dus helemaal kloppen, maar ik ben heel benieuwd of dat voor hem in zijn normale dagelijkse leven automatisch gelijk staat aan veel praten. Wellicht gaan we dit later in het programma nog kunnen aanschouwen (of laat het even in mijn DM weten Jayjay).

[Fajah] Doorzien

Fajah wordt de eerste avond niet voor niets vermoord: de verraders zijn bang dat zij hen snel zal doorzien. Fajah is echter geen projector, heeft geen 1e lijn in haar profiel (eerste lijnen kunnen leugens goed doorzien) en heeft ook niet een van de andere onderdelen in haar design waar ik als eerste aan denk bij mensen goed kunnen doorzien.

Ik vind het persoonlijk dan ook extra jammer dat we haar in de volgende afleveringen niet meer zullen kunnen observeren (dat wordt nog eens versterkt doordat ze een van de twee manifestors van dit seizoen was – imagine dat de andere manifestor Guido was, die er inmiddels ook uit ligt).

[André en Pepijn] Acteur

Na het ontbijt wordt verrader André in het nauw gedreven door Katja en Monica. “Ik begin te spartelen, waardoor ik klein word en dichtklap”, horen we hem tegen de camera zeggen nadat hij door de vrouwen als verdacht werd aangemerkt.

Bij Katja en Monica geeft hij aan dat hij ongemakkelijk wordt van de verdenking, omdat hij ze niet kan tegenwerken. “Ik kan het niet bewijzen, dat vind ik zo eng eraan”.

André heeft een gedefinieerd ego center, waardoor deze bewijsdrang van nature in hem zit. Mensen met een gedefinieerd ego kunnen zich zeer ongemakkelijk voelen als ze in een situatie terechtkomen waarin ze geen bewijs kunnen leveren voor hun beweringen of acties.

“Je bent een acteur”, krijgt hij teruggeworpen. “Ja, niet zo’n beste op dit moment”, zegt hij lacherig. André heeft een gedefinieerd G center, waardoor het lastig voor hem kan zijn een andere rol te spelen (wat natuurlijk extra interessant is, omdat hij acteur is).

Als Sharon, die dit programma voor de eerste keer kijkt, hoop ik eigenlijk dat Pepijn in de volgende aflevering nee gaat zeggen tegen de vraag of hij de derde verrader wil spelen. Want het is toch veel leuker als de verraders eruit worden gespeeld en niet meer vervangen kunnen worden door een ander (of snap ik dan het spel nog niet helemaal?). Maar als Sharon die Human Design observatie artikelen tikt, hoop ik dat hij wel ja zegt. Pepijn heeft namelijk, in tegenstelling tot de huidige verraders, een ongedefinieerd G center. Het lijkt mij dus heel interessant om te zien of het hem daarmee beter af gaat om de rol van verrader op zich te nemen.

[Monica] Moeilijk benaderbaar

Tijdens de Rondetafel wordt onder andere Monica verdacht van het zijn van een verrader, omdat zij weinig van zichzelf zou laten zien en moeilijk benaderbaar zou zijn. Monica is zelf een beetje verbaasd wanneer ze dit hoort – en ik ook.

Monica is op haar geboortedag namelijk of een generator of een manifesting generator. Beide hebben een open, omhullend, aura dat anderen aantrekt. Dit komt omdat een generator-aura voortdurend energie uitstraalt en anderen uitnodigt om te reageren. Dit maakt ze toegankelijk en aantrekkelijk voor anderen, vooral voor degenen die hun energie kunnen voelen en waarderen.

[Katja] Doorkrassen

Wanneer Katja de naam van haar verdachte op moet schrijven begint ze met de A van André, maar krast ze die al snel door voor een andere naam, om ook die weer te veranderen, wanneer de stemronde al is begonnen zelfs.

Katja heeft op 5 van de 9 charts op haar geboortedag een emotionele autoriteit, waardoor het voor haar lastig kan zijn om in het moment een definitieve beslissing te nemen. Met een emotionele autoriteit heb je tijd nodig om tot de juiste beslissing te komen.

Op 4 charts heeft zij echter een sacrale autoriteit, waardoor je wel in het moment kunt beslissen. Wanneer Katja sacrale autoriteit heeft, kan haar gedrag tijdens het stemmen erop wijzen dat ze niet op haar sacraal, op haar eigen gevoel, vertrouwt. Ik ben dus echt heel benieuwd naar haar geboortetijd! (Katja, je bent welkom in mijn DM).

Al met al ben ik na deze twee afleveringen dus helemaal hooked aan dit programma. Ik neem jullie volgende week dan ook absoluut weer mee in de HD observaties van de volgende aflevering, hopelijk met wat bevestigde charts.

Ook benieuwd geworden naar welke onderdelen allemaal in jouw chart zitten? Je leest het in Beyond The Surface.

Met deze blogartikelen wil ik Human Design praktischer en levendiger voor je maken. Deze content dient voor informatieve, educationele en entertainment doeleinden. Hoewel deze analyses worden uitgevoerd door een Human Design coach, kun je deze artikelen niet beschouwen als persoonlijk consult. De afleveringen die ik analyseer zijn gebaseerd op momentopnames. Soms zullen die onderdelen bevestigd worden als ik de chart bevestigd krijg, soms zal blijken dat iemand zijn of haar design niet leeft. Bij iedere analyse die ik doe, zal ik expliciet vermelden of de chart bevestigd is en ik het over feiten heb, of dat ik puur analyseer op basis van wat ik op dát moment zie en het dus mijn 6e lijn perspectief is. Dit perspectief kan in de loop van de afleveringen veranderen. 

Meer weten over je host? Je volgt me (6/2 emotionele generator) op @hd.areagris. Via een DM naar dat kanaal of een mailtje naar hd@areagris.nl kun je contact met me opnemen.

Afbeelding: RTL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hola, it’s me.

sharon

Een passievolle powerhouse [6/2 emotionele generator]. Verliefd op de zon, wijn en kaas en de Spaanse taal, maar bovenal fan van Human Design en reality tv.

Zoeken op de website