The Life Trail ’23 [afl 2]

In The Life Trail volgen we het proces van 8 jongvolwassenen die samen met acteurs Walid Benmbarek en Nasrdin Dchar onder begeleiding van Erik Wegewijs aan de slag gaan met zichzelf. In deze artikelen deel ik de human design observaties uit de tweede aflevering met je.

Op dit moment heb ik de geboortegegevens van Basma, Moo, Jo en Melvin gekregen, waardoor deze charts bevestigd zijn. Van de overige deelnemers (jullie zijn uiteraard heel erg welkom in mijn DM) zal ik hier en daar wat speculaties doen op basis van wat ik in de afleveringen heb gezien, maar zonder chart is het lastig hier iets over te zeggen, omdat we niet weten of iemand in de schaduw of wijsheid van een bepaald aspect leeft. De overige deelnemers zal ik dan ook niet uitgebreid bespreken.

[Moo] (zelf)liefde

“Wat voor mens zie je hier staan?”, vraagt Erik aan Moo tijdens de spiegelopdracht. “Iemand die een heel groot hart heeft voor mensen om zich heen, maar niet zo voor zichzelf”. Moo heeft een volledig open G center, het center dat staat voor identiteit, richting en (zelf)liefde. Doordat er geen enkele poort in dit center is geactiveerd, heeft Moo geen consistente manier om door de energie van dit center te navigeren. Ze is hierdoor erg beïnvloedbaar door invloeden van buitenaf in dit center.

Het hebben van een open G center kan leiden tot een diepe liefde en empathie voor anderen, maar het kan ook uitdagingen met zich meebrengen als het gaat om zelfliefde en zelfidentificatie. 

Het open G center is als een spiegel, het reflecteert en versterkt de energieën van anderen. Dit kan leiden tot een gevoel van onzekerheid over wie je werkelijk bent, omdat je identiteit kan verschuiven afhankelijk van wie je om je heen hebt. Het kan ook betekenen dat je soms meer liefde en zorg aan anderen geeft dan aan jezelf.

Vragen waar Moo mee aan de slag mag gaan zijn bijvoorbeeld:

  • Hoe kan ik beter leren om mijn eigen behoeften te herkennen en te eren?
  • Hoe kan ik mijn neiging om me aan te passen aan anderen in evenwicht brengen met mijn behoefte aan zelfexpressie?
  • Hoe kan ik leren om mezelf lief te hebben en te accepteren, ongeacht de invloeden van buitenaf?

Tijdens de spiegelopdracht geeft Moo aan dat dit is waar ze tijdens het programma ook echt aan wil werken: “Mezelf meer lief te hebben. En zo meer een pad te kunnen vinden dat echt bij mij past, in plaats van een pad te kiezen dat buiten mezelf ligt en meer bij anderen past”.

Deze uitspraak past ook zo goed bij een geconditioneerd open G center. Met een ongedefinieerd of open G center heb je geen consistente, vaststaande richting in jouw leven. Maar doordat je in dit center zo gevoelig bent voor invloeden van buitenaf, kun je heel snel in een richting worden meegenomen die helemaal niet bij jou hoeft te passen.

Moo mag gaan omarmen dat het oké is om grenzen te stellen en je eigen pad te volgen, zelfs als dat betekent dat je soms tegen de stroom in moet gaan.

Niet zonder elkaar

Wanneer Walid en Nasrdin haar thuis op gaan halen, horen we Moo’s vriend zeggen dat het wel lastig gaat worden. “We kunnen echt niet zonder elkaar”.

Dit is opmerkelijk, omdat Moo een single definition in haar chart heeft. Dit betekent dat alle gedefinieerde centers in haar chart, zonder onderbreking, met elkaar zijn verbonden. Ze kan hierdoor juist zelfvoorzienend zijn en zich ook heel voelen zonder anderen om zich heen.

Met single definition is het erg belangrijk om je eigen individualiteit en autonomie te eren, zelfs binnen een relatie.

Een ander aspect wat ervoor zou kunnen zorgen dat Moo en haar partner moeilijk zonder elkaar kunnen, is wanneer ze alle 9 centers gedefinieerd hebben in hun connection chart (die ontstaat wanneer je twee charts op elkaar legt, waardoor nieuwe verbindingen ontstaan). Wanneer dat zo is, heb je doordat alle centers gedefinieerd zijn, niemand anders nodig. Het kan daardoor wel lastig zijn om anderen toe te laten en om elkaar los te laten. Moo heeft zelf echter maar twee gedefinieerde centers in haar chart, waardoor haar partner of heel gedefinieerd moet zijn, of ze heel veel harmonieuze poorten moeten hebben waardoor alle centers door nieuwe kanalen alsnog gedefinieerd worden.

Ik ben dus eigenlijk heel benieuwd ook naar de chart van haar partner en hoe Moo de tijd zonder hem heeft ervaren..

Controle

Ook de moeder van Moo is aanwezig tijdens het bezoek. “Jij bent, niet alleen door je sterrenbeeld denk ik, maar ook door omstandigheden, echt een controlefreak. Heel graag heb jij overzicht over wat moet gebeuren en liever bepaal je wat er gebeurt”. Moo knikt instemmend: “ik wil graag de touwtjes in handen hebben”.

Hoewel astrologie één van de 8 stromingen is waar Human Design op is gebaseerd, zegt haar HD chart echter iets anders over controle. Moo heeft namelijk een ongedefinieerd ego center. Met een ongedefinieerd ego center mag je juist controle loslaten.

Met een ongedefinieerd ego center kun je echter vaak het gevoel hebben dat je iets moet bewijzen of beloven om waardering of acceptatie te krijgen. Dit kan in de schaduw van dit center leiden tot een behoefte aan controle, omdat je probeert te voldoen aan externe verwachtingen of normen.

Hoewel ik absoluut snap dat deze behoefte door omstandigheden bij Moo is ontstaan, is dit dus pure conditionering en iets wat Moo echt mag proberen los te laten.

Prestatiedruk

Zelf geeft ze ook aan dat dat is waar ze tegenaan loopt. “Dat ik me vaak niet gezien heb gevoeld als kind zijnde en dat ik daardoor er niet echt mocht zijn. Ik denk dat het een soort prestatiedruk is: ‘Kijk eens hoe ik het nu doe'”.

Ik ben heel benieuwd of we de komende afleveringen deconditionering op dit vlak gaan zien.

[Jo] Geloven in mezelf

Jo heeft met zijn ongedefinieerde ego center soortgelijke problemen. “Trots zijn op mezelf. Geloven in mezelf. Die bevestiging uit mezelf halen”, is wat hij in de spiegelopdracht aangeeft aan te willen werken.

Als je een ongedefinieerd ego center hebt, kun je soms worstelen met zelfwaardering en het gevoel dat je jezelf moet bewijzen aan anderen. Maar het is belangrijk om te onthouden dat je waarde niet afhangt van externe validatie.

Jo mag dus inderdaad zijn eigen waarde leren erkennen en onthouden dat je waarde als persoon niet afhankelijk is van externe prestaties of erkenning. Je bent waardevol om wie je bent, niet om wat je doet.

[Erik] Vertrouwenspersoon

Erik geeft na de spiegelopdracht aan dat het voor hem heel bijzonder was om te zien hoeveel persoonlijke dingen de deelnemers met hem deelden, terwijl ze elkaar nog helemaal niet lang kennen.

Ik ben erg benieuwd of Erik poort 13 geactiveerd heeft in zijn chart, een poort die ik zelf ook heb en daardoor dus erg bekend ben met de energie uit deze poort.

Poort 13 is de poort van de luisteraar. Het maakt je van nature een vertrouwenspersoon. Mensen met deze poort in hun chart hebben vaak het vermogen om anderen op hun gemak te stellen en hen aan te moedigen hun levensverhalen te delen. Dit kan ervoor zorgen dat (relatief) vreemden zich erg snel naar je open zullen stellen en dingen met je zullen delen die ze misschien nog nooit eerder hebben gedeeld.

[Nasrdin] Dit moet ik doen

Nadat hij de bungeejumpen niet had gewaagd, ging Nasrdin wel het koude water in om de mysterieuze oranje tas te halen. “In dit geval voelde ik wel druk. Dit moet ik doen, anders heb ik twee keer op een dag… dan kan ik net zo goed naar huis gaan”.

Van Nasrdin heb ik (nog) geen geboortetijd, maar wel een geboortedatum. Gedurende zijn hele geboortedag heeft Nasrdin een ongedefinieerd root center. Dit center behelst druk, gedrevenheid en stress.  Het is een motorcentrum dat druk creëert om dingen gedaan te krijgen. Wanneer dit center ongedefinieerd is, komt deze druk echter niet van binnenuit, maar kun je gevoelig zijn voor de druk van buitenaf.  

Anderen leggen die druk niet bewust of opzettelijk op je, maar je neemt de energieën van anderen in ongedefinieerde centers nu eenmaal van nature in je op en kunt deze ook nog eens intenser ervaren dan mensen met een gedefinieerd center, doordat je de energie ook nog eens uitvergroot.

Het is voor Nasrdin belangrijk om te onthouden dat deze druk niet van hem is. Hij hoeft zich niet overweldigd te voelen door de druk om dingen gedaan te krijgen. Daarnaast heeft ook Nasrdin een ongedefinieerd, zelfs een volledig open, ego center. Hij kan hier dus ook heel erg het gevoel hebben gehad om zich te moeten bewijzen. Met een ongedefinieerd of open ego center mag je echter onthouden dat je niets te bewijzen hebt.

Ook benieuwd geworden naar welke onderdelen allemaal in jouw chart zitten? Je leest het in Beyond The Surface.

Met deze blogartikelen wil ik Human Design praktischer en levendiger voor je maken. Deze content dient voor informatieve, educationele en entertainment doeleinden. Hoewel deze analyses worden uitgevoerd door een Human Design coach, kun je deze artikelen niet beschouwen als persoonlijk consult. De afleveringen die ik analyseer zijn gebaseerd op momentopnames. Soms zullen die onderdelen bevestigd worden als ik de chart bevestigd krijg, soms zal blijken dat iemand zijn of haar design niet leeft. Bij iedere analyse die ik doe, zal ik expliciet vermelden of de chart bevestigd is en ik het over feiten heb, of dat ik puur analyseer op basis van wat ik op dát moment zie en het dus mijn 6e lijn perspectief is. Dit perspectief kan in de loop van de afleveringen veranderen. 

Meer weten over je host? Je volgt me (6/2 emotionele generator) op @hd.areagris. Via een DM naar dat kanaal of een mailtje naar hd@areagris.nl kun je contact met me opnemen.

Afbeelding: Shotbysud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hola, it’s me.

sharon

Een passievolle powerhouse [6/2 emotionele generator]. Verliefd op de zon, wijn en kaas en de Spaanse taal, maar bovenal fan van Human Design en reality tv.

Zoeken op de website