The Life Trail ’23 [afl 1]

Hoewel de trailer er veelbelovend uitzag, was ik een beetje huiverig of dit niet het zoveelste sensatie-programma zou worden. Maar tijdens de eerste aflevering was ik direct onder de indruk van The Life Trail op Videoland: eindelijk een programma waarin het belang van de deelnemers écht voorop staat. Ze krijgen tijdens het programma veel hulp in een reis vol zelfontwikkeling van Erik Wegewijs, Walid Benmbarek en Nasrdin Dchar – die de deelnemers ieder op hun eigen manier bijstaan. In deze artikelen wil ik de struggles van deze jongeren daarnaast vanuit míjn manier – Human Design – bekijken.

Op dit moment heb ik enkel de geboortegegevens van Basma gekregen, waardoor haar chart volledig bevestigd is en heeft Melvin zijn geboortedag alvast gedeeld. Hij is nog op zoek naar zijn geboortetijd, maar ik zal me in dit artikel beperken tot de gegevens waar we al wel zeker van zijn omdat ze gedurende zijn geboortedag hetzelfde blijven. Van de overige deelnemers (jullie zijn uiteraard heel erg welkom in mijn DM) zal ik wat speculaties doen op basis van wat ik in de afleveringen heb gezien, maar zonder chart is het lastig hier iets over te zeggen, omdat we niet weten of iemand in de schaduw of wijsheid van een bepaald aspect leeft. De overige deelnemers zal ik voor nu dan ook nog niet uitgebreid bespreken.

[Melvin] Na 2,3 dagen klaar mee

Melvin geeft aan dat hij momenteel geen werk heeft. “Ik ben wel aan het kijken, maar voor de rest… Ik heb wel dingen geprobeerd, maar na twee, drie dagen was ik er al klaar mee”. Wanneer je zelf met HD bezig bent, zou je nu meteen ‘manifesting generator’ kunnen denken (die vaak van de ene naar de andere interesse kunnen hoppen), maar Melvin is een bevestigde generator, die over het algemeen stap voor stap naar mastery kunnen werken. Daarnaast heeft Melvin poort 42 geactiveerd: de poort van afmaken wat je bent gestart.

De gemeenschappelijke factor hierin is echter dat afmaken waar je mee bent gestart, enkel geldt wanneer je ergens op de juiste manier in bent gestapt. De go, go, go energie die generators tot hun beschikking hebben, dienen ze in te zetten voor iets waar ze enthousiast over zijn. Een generator werkt stap voor stap ergens naartoe en zal onderweg plateaus raken, waar je opnieuw moet kijken of je een positieve respons hebt. Wanneer dat zo is, zul en kun je als generator niet snel opgeven, terwijl dat wel snel het geval kan zijn wanneer je ergens op een verkeerde manier, zonder volledige ja, in bent gestapt.

Dat Melvin tot nu toe niets heeft gevonden waar hij langer dan drie dagen wilde blijven, betekent dan ook waarschijnlijk dat hij zijn passie nog niet heeft gevonden, nog geen werk heeft gevonden waar hij echt die hell yes op voelt. Het kan daarnaast zijn dat de banen die hij tot nu toe heeft gehad niet op de juiste manier naar hem toe zijn gekomen. Als generator is je strategie om te reageren – en niet om te initiëren of forceren.

Daarnaast heeft Melvin een volledig open ego center. Hij heeft hierdoor geen consistente toegang tot wilskracht en motivatie. Mensen met een open ego kunnen daarnaast worstelen met hun eigenwaarde en het gevoel hebben dat ze zichzelf constant moeten bewijzen. Dit kan leiden tot inconsistentie in motivatie, vooral als je het gevoel hebt dat je werk niet wordt gewaardeerd of erkend.

Met een volledig open ego kan het soms moeilijk zijn om je eigen waarde te zien en te begrijpen wat je echt wilt. Je kunt gevoelig zijn voor de meningen en verwachtingen van anderen, en je kunt jezelf onderwaarderen of het gevoel hebben dat je iets moet bewijzen.

Bij het kiezen van werk is het belangrijk om te luisteren naar je strategie en autoriteit. Melvin kan het beste wachten tot het leven hem mogelijkheden biedt, en dan reageren op wat resoneert. Dit kan een uitnodiging zijn, een kans, of zelfs iets simpels als een artikel over een bepaald beroep dat je aandacht trekt. Wanneer hij een hell yes voelt, is het de juiste kans voor hem.

In transitie

Melvin geeft daarnaast aan in transitie te zijn. “Ik wilde jongenskleding aan. Ik wilde sowieso kort haar. En mijn lichaam klopte gewoon voor mij niet”. Melvin heeft een gedefinieerd G center.

Met een gedefinieerde G heb je in beginsel een sterk gevoel van wie je bent en welke richting je op mag. In de wijsheid van dit center ben je hierin dan ook niet beïnvloedbaar door invloed van buitenaf.

Wanneer het gaat om van gender willen veranderen, kan iemand met een gedefinieerd G center een sterk innerlijk gevoel hebben dat hun genderidentiteit niet overeenkomt met het geslacht dat ze bij de geboorte zijn toegewezen. Ze kunnen een duidelijke richting en doel hebben om hun uiterlijke verschijning en levensstijl aan te passen aan hun innerlijke gevoel van gender.

[Basma] Vrijheid

Basma, een emotionele manifesting generator, geeft aan eerst bij haar moeder te hebben gewoond, maar het niet eens was met haar regels, dus haar eigen regels ging bepalen.

Als manifesting generator ben je een subtype van de generator. Naast de duurzame energie van een generator, heb je als MG ook de kracht om de energie in actie om te zetten, om te creëren, van een manifestor. Dit kan soms leiden tot conflicten met anderen, vooral als je het gevoel hebt dat je wordt beperkt of gecontroleerd.

Ze geeft aan dat ze toen van geen vrijheid naar opeens heel veel vrijheid ging. “Ben je een soort vogeltje die in een kooi zat en ineens gaat vliegen. En dan kan ook weer niet altijd goed uitpakken. Je weet niet wat je aan het doen bent, het gaat alle kanten op”.

De energie van een manifesting generator moet op de juiste manier worden gekanaliseerd, anders kan het leiden tot gevoelens van frustratie, overweldiging of het gevoel alle kanten op te worden getrokken.

Het is belangrijk om te onthouden dat, hoewel je als MG de capaciteit hebt om veel dingen tegelijk te doen, dit niet betekent dat je dat ook móet doen. Het is belangrijk om hierin altijd je autoriteit te blijven volgen; voor Basma is dit emotionele autoriteit. Dit betekent dat zij ook die initiële hell yes mag voelen zoals hierboven beschreven voor Melvin, maar Basma pas actie hoeft te ondernemen als die hell yes er na een tijdje ook nog is.

Actie

Basma geeft ook een aantal keer aan dat zij met het programma hoopt dat ze daadwerkelijk werk gaat maken van haar doelen, in plaats van alleen maar te roepen wat ze wil. “Ik denk dat ik echt die schop onder mijn kont nodig heb”.

Basma heeft een ongedefinieerd ego center (het center van wilskracht en motivatie), waardoor ze geen consistent gevoel van motivatie heeft om haar doelen na te streven. Ze heeft echter wel een gedefinieerd sacraal en gedefinieerd root center, het center dat zorgt voor gedrevenheid.

Ze heeft als manifesting generator ook een krachtige energie en het vermogen om dingen snel te doen, maar haar strategie is nog steeds wachten om te reageren.

Als je merkt dat je als MG geen actie onderneemt voor de doelen die je hebt, kan het zijn dat je niet echt reageert op wat het leven je biedt. Misschien probeer je te forceren wat je denkt dat je wilt, in plaats van te luisteren naar je innerlijke autoriteit en te reageren op wat er daadwerkelijk gebeurt.

Ik ben dus heel benieuwd of we in de komende afleveringen te zien gaan krijgen waarom Basma tot nu toe geen actie ondernam op de doelen die ze heeft. Is het de niet-consistente motivatie uit haar ongedefinieerd ego, is het de angst die daarbij komt kijken (‘kan ik dit wel?’, ‘wat gaan anderen hiervan vinden?’) of waren het eigenlijk niet echt háár doelen (voelt ze er wel een ja op)?

[Erik Wegewijs] Gids

Wanneer de deelnemers oog in oog komen te staan met Erik, legt hij meteen uit dat hij in The Life Trail een andere rol op zich neemt dan we onder andere hebben gezien in Special Forces. “Bij The Life Trail ben ik meer de gids. De helper, de ondersteuner. Ik inspireer daar meer op basis van kennis en ervaring”.

Ik heb van Erik helaas ook nog geen geboortegegevens (voel je vrij die te delen in mijn DM, Erik), maar dit klinkt alsof Erik projector is en op basis van dat fragment verwacht ik een 1/3, 3/5 of 5/1 profiel bij hem. Projectors hebben een uniek vermogen om anderen te begrijpen en te zien op een diep niveau. Ze zijn vaak goede luisteraars en adviseurs, en ze hebben een natuurlijk talent voor het gidsen en begeleiden van anderen. Hij pakt deze rol, in ieder geval in deze eerste afleveringen, echt ontzettend goed ook, dus ik ben heel benieuwd of Erik ook daadwerkelijk projector is, of dat dit de rol is die hij voor dit programma aanneemt om deze deelnemers zo goed mogelijk te kunnen helpen.

Rust

Daarnaast verwacht ik dat Erik een gedefinieerd root center heeft. Je ziet dat hij, wanneer de meeste deelnemers een beetje in paniek raken tijdens het bungeejumpen, echt de rust bewaart.

Met een gedefinieerd root center heb je een consistente en betrouwbare manier om met stress en druk om te gaan. Dit kan je een gevoel van stabiliteit geven, zelfs in uitdagende situaties. 

In panieksituaties kan deze stabiliteit een kalmerend effect hebben op de mensen om je heen. Je vermogen om onder druk te blijven functioneren kan anderen helpen om ook kalm te blijven. Je kunt als een rots in de branding zijn, een bron van rust en zekerheid in het midden van de storm.

[Simone] Onzeker

Simone doet vooral mee aan het programma om zekerder te worden. “Om mijn zelfbeeld wat hoger op te krikken. Ik ben soms wel onzeker. Ik kan over alles nadenken. Over hoe ik praat, hoe ik beweeg. Over de kleinste dingen”.

Ik verwacht dat Simone ook een ongedefinieerd ego center heeft. Mensen met een ongedefinieerd ego kunnen worstelen met zelfwaardering en zelfvertrouwen. Ze kunnen zichzelf vaak onderschatten en zichzelf ongunstig vergelijken met anderen. Dit kan leiden tot gevoelens van lage zelfwaarde.

Het is belangrijk om te onthouden dat je waarde niet wordt bepaald door wat je doet, hoeveel je bereikt, of hoe anderen je zien. Het is ook belangrijk met een ongedefinieerd ego center om te onthouden dat je niet hoeft te bewijzen dat je iets waard bent. Je bent al waardevol, gewoon omdat je bestaat.

Ik gun het haar zo dat ze tijdens The Life Trail meer in haar kracht is komen te staan.

[Nina] Dramaqueen

Nina geeft aan dat ze wel een goeie dramaqueen kan zijn. “Ik hou ook van het een beetje opzoeken. En dan nog dramatischer zijn”.

Ik heb haar geboortegegevens dus helaas nog niet, maar Nina zou hierdoor bijvoorbeeld poort 39 en/of 51 geactiveerd kunnen hebben. Poort 39 wordt ook wel de poort van het provoceren genoemd. Het heeft te maken met het uitdagen van de status quo en het doorbreken van conventies. Mensen met deze poort in hun design kunnen soms als provocerend of confronterend worden ervaren, omdat ze de dingen graag opschudden en uitdagen. Dit kan soms leiden tot drama, maar het is belangrijk om te onthouden dat de intentie hier is om verandering en groei te stimuleren, niet om conflict te creëren.

Poort 51 wordt de poort van schok genoemd. Deze poort heeft te maken met het ervaren en overwinnen van schokken en uitdagingen. Mensen met deze poort in hun design kunnen vaak intense ervaringen opzoeken en zijn niet bang om risico’s te nemen. Dit kan ook leiden tot drama, maar ook hier is het doel hier groei en transformatie en niet conflict.

Emoties

Ik ben vooral heel benieuwd of ze een gedefinieerd of ongedefinieerd emotioneel center heeft. Met een ongedefinieerd emotioneel center ben je gevoelig voor de emoties van anderen en kun je deze intenser ervaren. Dit kan leiden tot het ervaren van meer emotionele hoogte- en dieptepunten.

Ze geeft ook aan makkelijk, om alles, te kunnen huilen. Ik ben dus heel benieuwd of dit haar eigen gevoelens zijn, of dat ze gevoelens van anderen versterkt en daardoor wordt bestempeld als gevoelig mens.

Spiegel

In de volgende aflevering leren we de deelnemers nog beter kennen door onder andere de spiegelopdracht. Ik neem jullie in een volgend artikel uiteraard ook mee in de human design observaties van die aflevering, met hopelijk wat meer bevestigde charts.

Ook benieuwd geworden naar welke onderdelen allemaal in jouw chart zitten? Je leest het in Beyond The Surface.

Met deze blogartikelen wil ik Human Design praktischer en levendiger voor je maken. Deze content dient voor informatieve, educationele en entertainment doeleinden. Hoewel deze analyses worden uitgevoerd door een Human Design coach, kun je deze artikelen niet beschouwen als persoonlijk consult. De afleveringen die ik analyseer zijn gebaseerd op momentopnames. Soms zullen die onderdelen bevestigd worden als ik de chart bevestigd krijg, soms zal blijken dat iemand zijn of haar design niet leeft. Bij iedere analyse die ik doe, zal ik expliciet vermelden of de chart bevestigd is en ik het over feiten heb, of dat ik puur analyseer op basis van wat ik op dát moment zie en het dus mijn 6e lijn perspectief is. Dit perspectief kan in de loop van de afleveringen veranderen. 

Meer weten over je host? Je volgt me (6/2 emotionele generator) op @hd.areagris. Via een DM naar dat kanaal of een mailtje naar hd@areagris.nl kun je contact met me opnemen.

Afbeelding: RTL/Shotbysud

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hola, it’s me.

sharon

Een passievolle powerhouse [6/2 emotionele generator]. Verliefd op de zon, wijn en kaas en de Spaanse taal, maar bovenal fan van Human Design en reality tv.

Zoeken op de website