Married At First Sight ’23 [afl 1]: Ginger & Ollie en Marissa & Jack

Een nieuw seizoen Married At First Sight: Match or Mistake is van start gegaan! In de eerste aflevering zagen we Ginger en Ollie en Marissa en Jack elkaar het ja-woord geven. Ik neem je in dit artikel mee in de Human Design observaties van deze eerste aflevering.

Ginger & Ollie

Ollie geeft bij aankomst op het vrijgezellenfeest aan dat hij zonder verwachtingen het avontuur instapt. “Ik hoop dat ik een maatje tegenkom waar ik mee kan lachen, waar ik het naar m’n zin mee heb. En wat de toekomst met zich meebrengt, dat gaan we zien”.

We hebben van Ollie nog geen enkele geboortegegevens, dus alle observaties over Ollie zijn tot nu toe gebaseerd op wat ik op dit moment zie*. 

Ergens zonder verwachting instappen kan passen bij de wijsheid van kanaal 35-36 of kanaal 30-41. Beide kanalen gaan over het aangaan van en verlangen naar nieuwe ervaringen. Hiervoor is het echter wel belangrijk om verwachtingen los te laten en je volledig over te geven aan een ervaring.

Via-via

Dat hij echt op zoek is naar een maatje, kunnen we toewijzen aan een vierde profiellijn. Een 4e lijn draait volledig om betekenisvolle relaties. Die relaties (en mogelijkheden) komen voornamelijk via-via. Personen met een 4e lijn wordt dan ook aangeraden te daten met personen waar ze eerst vrienden mee waren of ook vrienden mee zouden kunnen zijn.

Laat het nou net zo zijn dat Ollie en Ginger elkaar voor het programma via-via al kenden!

Ego manifestor

Tijdens het matchmaken horen we expert Patrick Ginger voorstellen als iemand die een tikkeltje controle wil houden. Maar volgens haar design is “een tikkeltje” een understatement.

Van Ginger heb ik haar specifieke geboortegegevens al wél mogen ontvangen, waardoor haar chart volledig is bevestigd. Alles wat ik in deze MAFS artikelen over Ginger zal bespreken, komt dus definitief terug in haar chart.

Ginger is een ego manifestor. Nu willen manifestors van zichzelf al graag controle hebben. Ze hebben een grote mate van onafhankelijkheid nodig (wat niet betekent dat ze niet naar liefde verlangen  – alleen het liefst wel op hun voorwaarden), houden er niet van om verteld te worden wat ze moeten doen en gaan vooral goed op binnen de relatie voldoende vrijheid en ruimte krijgen om hun eigen ding te doen.

Met Ginger’s ego autoriteit wordt dit nog eens versterkt. Met deze autoriteit mag je je beslissingen baseren op basis van wat jij wil. Ginger kan hierdoor echt een ‘alles of niets’ type zijn. Als de kans de juiste is, zal ze er vol voor gaan. 

Anderen kunnen haar met deze autoriteit als egoïstisch bestempelen, waardoor de kans bestaat dat ze beslissingen gaat nemen op basis van wat anderen willen. Maar het is met deze autoriteit juist gezond om enigszins egoïstisch te zijn: niemand heeft er baat bij wanneer je ja zegt tegen dingen waar je hart niet volledig in zit. 

Celibatair

In het voorstelfilmpje van Ollie geeft hij aan dat hij nu al een tijdje, na een wild leven te hebben gehad, celibatair leeft. Hij is dan ook niet van plan om seks te hebben op de huwelijksnacht. “En als ze dat bij mij zou doen, dan gooi ik haar naar de andere kant van het bed”. Ik ben nu nog nieuwsgieriger geworden naar Ollie’s chart, zeker omdat Ginger in haar chart poort 6 geactiveerd heeft, onderdeel van kanaal 6-59, het sekskanaal.

Waar poort 59 yang energie is (de poort van seksualiteit, altijd open om te penetreren), brengt Ginger’s poort 6 juist yin energie (open of niet). Waar poort 59 zorgt voor de energie om barrières af te breken, om beschikbaar te zijn voor intimiteit, bepaalt poort 6 de timing, wanneer er een intieme relatie kan worden opgebouwd. 

Ginger heeft deze poort 6 echter wel geactiveerd in een ongedefinieerd emotioneel center, waardoor deze poort slapend is. Er is iemand anders nodig (met een gedefinieerd emotioneel center) die deze poort bij haar tot uiting kan brengen. 

Ik ben dus heel benieuwd of Ollie (joehoe Ollie, deel je je chart even met me? :)) een gedefinieerd emotioneel center heeft en of en hoe we deze poort tot uiting gaan zien komen.

Veiligheid

Ollie geeft in zijn geloftes aan dat hij er alles aan zal doen zodat Ginger zich veilig bij hem voelt. Wanneer hij een gedefinieerd spleen center heeft, zal hij dit automatisch uitstralen op anderen.

Met een gedefinieerd spleen center heb je een sterke en betrouwbare intuïtie. Je bent constant alert en weet wat goed of fout voelt. Je geeft anderen hiermee een gevoel van veiligheid en zekerheid.

Ginger heeft een volledig open spleen center. In open centers (wanneer er ook geen poorten in dat center zijn geactiveerd) kun je extra gevoelig zijn voor conditionering, maar ook extra wijs worden. 

In het spleen center huizen veel angsten, die je met een open center extra kunt versterken. Het kan met een ongedefinieerd of open spleen center daarom fijn zijn om zich in de aanwezigheid te bevinden van personen met een gedefinieerd spleen center. Dit geeft je direct een gevoel van veiligheid. Het gevaar hierbij is echter wel dat Ginger hierdoor wat afhankelijk kan worden van anderen en het moeilijk vindt om dingen los te laten.  Ik ben benieuwd of we dat gedurende het programma gaan zien.

Jezelf zijn

Ginger zegt op haar beurt in haar geloften dat zij van Ollie verwacht dat ze de Ginger kan zijn die ze is. Ginger heeft een gedefinieerd G center. Dit center staat voor identiteit, richting en liefde. Met een gedefinieerd G center heb je een sterke, krachtige identiteit. Je bent ervoor gemaakt om dichtbij jezelf te blijven in alles wat je doet en zult je vaak op dezelfde manier uiten, onafhankelijk van met wie of waar je bent. Mensen kunnen je dan ook niet makkelijk veranderen. Met een gedefinieerd G center heeft Ginger veel liefde te geven aan mensen die haar accepteren zoals ze is.

Na de bruiloft horen we Ginger tegen de camera zeggen dat ze zich nog niet helemaal kan vinden in de rituelen van Ollie. “Hij heeft best wel..dat sporten bijvoorbeeld, dat moet elke dag. En ook met al zijn standaard ritueeltjes, zeg maar. Ik hoop dat ik hem ook gewoon een beetje kan laten leven”.

Maar stel dat Ollie poort 5 heeft geactiveerd in zijn design, dan zijn rituelen precies waardoor Ollie lekker kan leven. Met poort 5 helpen rituelen en routines je om gegrond te blijven. Je kunt het met deze poort lastig vinden wanneer je geforceerd wordt om van jouw rituelen af te wijken.

Hoe fijn zou het voor deze koppels als ze vooraf op de hoogte zijn van elkaars design en hoe ze elkaar daarin kunnen ondersteunen? Ik houd me aanbevolen voor volgend seizoen, MAFS ;).

Marissa & Jack

Het volgende koppel dat we in deze eerste aflevering zien trouwen bestaat uit Marissa en Jack. Van beide personen heb ik momenteel nog geen bevestigde chart, maar van Marissa heb ik wel haar geboortedag. Ik heb dan ook verschillende charts van haar geboortedag uitgedraaid (ik gebruik hiervoor 64keys) en gekeken welke onderdelen uit die verschillende charts hetzelfde blijven en van welke onderdelen we dus zeker kunnen zijn. Van Jack heb ik helaas nog helemaal niets kunnen vinden.

Fysieke aanraking

We horen Steven tijdens het maken van deze match zeggen dat Jack zijn liefde graag fysiek wil uiten, door te knuffelen en te strelen. Dit kan zitten in tribal circuitry of touch cognition.

In het tribale circuit speelt aanraking een grote rol. Je zult met veel energie in dit circuit geen oneindige gesprekken hoeven voeren met je partner, maar wel regelmatig hand in hand willen lopen, of even een hand op je partner’s schouder willen leggen.

Met touch cognition, uit de variabelen, verzamel je informatie met je handen. Wanneer jij iets of iemand aanraakt, weet je of dit juist voor jou is. Met touch cognition is de kans groot dat fysieke aanraking je liefdestaal is. Zonder specifieke geboortetijd van Jack kunnen we dit helaas nog niet bevestigen.

Gezondheid

In zijn voorstelfilmpje vertelt Jack veel over zijn passie voor fitness en gezondheid. Hij geeft aan dat hij aan de ene kant houvast vindt in gezond eten en goed voor zichzelf zorgen en dat hij zichzelf aan de andere kant steeds uit wil dagen, verder wil pushen.

Dit zou bijvoorbeeld kunnen zitten in poort 34: de poort van fysieke kracht. Deze poort is gericht op het gebruik van persoonlijke kracht en energie om dingen gedaan te krijgen. Met deze poort in je chart kun je je gedreven voelen om zichzelf te pushen en grenzen te verleggen. 

Het goed voor zichzelf zorgen en het handhaven van een gezonde levensstijl kunnen we ook aan verschillende poorten koppelen. Bijvoorbeeld poort 27. Deze poort van zorg is gerelateerd aan het voeden van en zorgen voor jezelf en anderen.

Daarnaast acht ik de kans aanwezig dat Jack poort 46 geactiveerd heeft: de poort van liefde voor het lichaam. 

Ook ben ik benieuwd of Jack een van de sports channels heeft: kanalen tussen het root center en spleen center. Met deze kanalen is fysieke beweging extra belangrijk. Het zorgt er namelijk voor dat je de gedrevenheid en stress uit het root center kunt ontladen.

Verbinding

Terug naar de match met Marissa. Volgens expert Patrick vullen ze elkaar goed aan omdat “hij voorop loopt en kabaal maakt en zij er een beetje achteraan loopt, maar uiteindelijk voor de verbinding zorgt”. 

Wanneer Marissa vroeg in de nacht is geboren, heeft zij een 4e lijn in haar profiel. Deze lijn draait om verbinding. Mensen met een 4e lijn in hun profiel hebben vaak een natuurlijke neiging om sterke en duurzame relaties te vormen. Ze zijn meestal erg goed in het begrijpen van anderen en kunnen vaak bruggen bouwen tussen verschillende mensen of groepen. Het gaat hier niet om oppervlakkige verbindingen, maar betekenisvolle relaties.

Daarnaast weten we zeker dat Marissa poort 6 geactiveerd heeft op haar geboortedag. Deze poort speelt een cruciale rol in het vormen van verbindingen en relaties. Het kan een toegangspoort zijn tot ware intimiteit.

Veel meer van Jack en Marissa hebben we helaas nog niet gezien, maar gelukkig hebben we nog een heel seizoen waarin we ze kunnen volgen. Hopelijk snel met bevestigde charts.

Ook benieuwd geworden hoe jij en je partner elkaar het beste kunnen ondersteunen? Je leest het in The Connection.

*Met deze blogartikelen wil ik Human Design praktischer en levendiger voor je maken. Deze content dient voor informatieve, educationele en entertainment doeleinden. Hoewel deze analyses worden uitgevoerd door een Human Design coach, kun je deze artikelen niet beschouwen als persoonlijk consult. De afleveringen die ik analyseer zijn gebaseerd op momentopnames.

Soms zullen die onderdelen bevestigd worden als ik de chart bevestigd krijg, soms zal blijken dat iemand zijn of haar design niet leeft. Bij iedere analyse die ik doe, zal ik expliciet vermelden of de chart bevestigd is en ik het over feiten heb, of dat ik puur analyseer op basis van wat ik op dát moment zie en het dus mijn 6e lijn perspectief is. Dit perspectief kan in de loop van de afleveringen veranderen. 

Meer weten over je host? Je volgt me (6/2 emotionele generator) op @hd.areagris. Via een DM naar dat kanaal of een mailtje naar hd@areagris.nl kun je contact met me opnemen.

Afbeelding: Studio Haviq

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hola, it’s me.

sharon

Een passievolle powerhouse [6/2 emotionele generator]. Verliefd op de zon, wijn en kaas en de Spaanse taal, maar bovenal fan van Human Design en reality tv.

Zoeken op de website