Married At First Sight ’23 [afl 8 en 9]

Waarheidskistjes, waarheid uiten, of de waarheid vermijden? We zien het allemaal terug in de Human Design observaties van aflevering 8 en 9 van Married At First Sight: Match or Mistake 2023.

[Victoria] Waarheidskistje

Na alle waarheidskistjes tussen de koppels, krijgen dit keer de vrouwen onderling een waarheidskistje, die het een en ander teweeg brengt. Zo krijgt Victoria te horen dat er wordt getwijfeld aan de intenties van Jeff, omdat hij ook bezig zou zijn met andere programma’s.

Victoria gaat er tijdens dat gesprek een beetje in mee, maar besluit er daarna gewoon met Jeff zelf over te praten. Volgens Marianne ook een goede zet: “Je zag dat de twijfel bij haar een beetje aansloeg. Maar wat zij doet is niet in zichzelf terugtrekken, ze gaat geen eigen waarheid creëren, maar het gesprek aan met Jeff”.

Victoria heeft een ongedefinieerd ajna center. In de schaduw van dit ongedefinieerde center kun je je gemakkelijk laten meeslepen door de overtuigingen en ideeën van anderen en kun je je onzeker voelen over je eigen gedachten en overtuigingen.

In de wijsheid van dit center sta je open voor het opnemen en verwerken van gedachten en ideeën van anderen. Je hebt de mogelijkheid om dingen vanuit verschillende perspectieven te zien en je bent flexibel in je mentale processen. Het is dus inderdaad heel goed van Victoria dat ze hier ook naar het standpunt van Jeff zelf vraagt, om het vervolgens vanuit verschillende perspectieven te kunnen bekijken en haar autoriteit vervolgens zelf conclusies te laten trekken.

[Silio] Waarheid uiten

Wanneer ze tijdens de eerste ceremonie samen op de bank zitten, geeft Manuela aan er moeite mee te hebben dat Silio niet altijd direct eerlijk uit wat hij voelt of vindt. De experts vragen hem of hij daar altijd moeite mee heeft gehad.

“Ja, ik heb wel altijd moeite gehad”, geeft Silio aan. “Ik hou best vaak rekening met de gevoelens van iemand anders. Ik probeer dan ook als ik iets zeg het zo netjes mogelijk over te brengen”.

Silio heeft een ongedefinieerd emotioneel center. In je ongedefinieerde centers neem je energie uit gedefinieerde centers over én versterk je deze. Als iemand blij is, kun jij je met een ongedefinieerd emotioneel center dus twee keer zo blij voelen, maar als iemand verdrietig of boos is, kun jij 2x zo verdrietig of boos zijn.

Dit kan ertoe leiden dat je met een ongedefinieerd emotioneel center confrontatie- en conflictvermijdend bent. Je kunt dan dus voor je houden wat je eigenlijk wil zeggen, om de intense emoties die daardoor los kunnen komen niet te hoeven ervaren. Het is belangrijk om te onthouden dat het hebben van een ongedefinieerd emotioneel center ook een mooie kans biedt voor empathie en begrip. Je hebt het vermogen om de emoties van anderen diep te voelen en te begrijpen, wat kan leiden tot diepe verbindingen en relaties.

[Roy] Misselijk

De volgende stap voor de koppels is dat ze samen gaan wonen. Wanneer Rosa hun tijdelijke appartement in stapt, wordt het haar echter even te veel. Zoveel zelfs, dat ze aangeeft even te willen stoppen met filmen, omdat ze zich misselijk voelt van de hele situatie.

Rosa heeft, net als Silio, dat ongedefinieerde emotionele center, waardoor het kan zijn dat ze confrontaties normaal gesproken probeert te vermijden – en dit hardop naar Roy uitspreken dus fysiek zijn tol eist (dit is dus overigens iets anders dan misselijk worden van een persoon, dat is niet wat in deze situatie gebeurde).

Roy zegt in het moment zelf niet veel terug tegen Rosa. “Tuurlijk wil je het liefst van alles aan haar vragen. Alleen ja, ik moet het zelf ook nog even verwerken. Daar moet je even tijd voor hebben, voordat je overhaaste beslissingen gaat nemen”. Dit doet Roy heel goed. Hij heeft namelijk een gedefinieerd emotioneel center.

Mensen met een emotionele autoriteit ervaren een emotionele golf die op en neer gaat. Deze golf is een natuurlijk onderdeel van je en het is belangrijk om deze te erkennen en te respecteren. Wanneer je in het moment reageert, vooral tijdens een intense emotionele ervaring, kan je reactie sterk gekleurd zijn door die specifieke emotie. Dit kan leiden tot beslissingen die niet volledig in lijn zijn met je ware zelf of die je later misschien betreurt. Het is daarom goed voor mensen met een emotioneel center om niet in het moment te reageren.

[Ginger] Besluitvaardig

Later in de aflevering, tijdens de fotorankopdracht (dit is vanaf nu een woord) zien we bij Ginger juist iets totaal anders. “Weet je wat het is? Ik ben super besluitvaardig. Dus ik weet heel goed hoe en wat. Ik hoef niet uren na te denken”.

Ginger heeft ego autoriteit. Mensen met het ego (ook wel hart) center als hun innerlijke autoriteit hebben vaak een natuurlijke besluitvaardigheid. Ze kunnen duidelijk weten wat ze willen en wat goed voor hen is. Dit komt doordat hun beslissingen worden geleid door hun wilskracht en verlangens.

Het is belangrijk om te onthouden dat dit niet betekent dat ze impulsief zijn. In plaats daarvan hebben ze een sterke innerlijke leiding die hen helpt te weten wat juist is voor hen. Ze hoeven niet noodzakelijk lang na te denken over hun beslissingen, maar het is nog steeds belangrijk voor hen om in afstemming te zijn met hun ware zelf en hun verlangens.

[Manuela] Rijst koken

Het samenwonen brengt nog wat andere issues met zich mee. Samen koken bijvoorbeeld. “Oh wacht, wat doe ik, dat moet helemaal niet zo”, roept Manuela wanneer ze rijst in de pan gooit. “Ik ga weer te snel”.

Manuela laat hier een typisch voorbeeld zien van haar manifesting generator-schap. Door de verbinding van hun throat center (actie) met een motor center (energie), kan een manifesting generator heel snel gaan. Ze zijn op zoek naar de meest efficiënte manier om iets voor elkaar te krijgen. Daardoor kunnen ze echter wel wat stappen overslaan.

Observaties over de vorige afleveringen van Married At First Sight kun je hier vinden.

Ook benieuwd geworden naar welke onderdelen jij in je chart hebt? Dat lees je in de ruim 100 pagina’s bevattende Beyond the Surface. Liever weten hoe jij en je partner elkaar het beste kunnen ondersteunen in jullie verschillen? Dan is The Connection wellicht iets voor je.

Met deze blogartikelen wil ik Human Design praktischer en levendiger voor je maken. Deze content dient voor informatieve, educationele en entertainment doeleinden. Hoewel deze analyses worden uitgevoerd door een Human Design coach, kun je deze artikelen niet beschouwen als persoonlijk consult. De afleveringen die ik analyseer zijn gebaseerd op momentopnames. Soms zullen die onderdelen bevestigd worden als ik de chart bevestigd krijg, soms zal blijken dat iemand zijn of haar design niet leeft. Bij iedere analyse die ik doe, zal ik expliciet vermelden of de chart bevestigd is en ik het over feiten heb, of dat ik puur analyseer op basis van wat ik op dát moment zie en het dus mijn 6e lijn perspectief is. Dit perspectief kan in de loop van de afleveringen veranderen. 

Meer weten over je host? Je volgt me (6/2 emotionele generator) op @hd.areagris. Via een DM naar dat kanaal of een mailtje naar hd@areagris.nl kun je contact met me opnemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hola, it’s me.

sharon

Een passievolle powerhouse [6/2 emotionele generator]. Verliefd op de zon, wijn en kaas en de Spaanse taal, maar bovenal fan van Human Design en reality tv.

Zoeken op de website