Married At First Sight ’23 [afl 7]: Mike & Elanor

Ze zaten al in de trailer, dus voor ons was het niet echt een verrassing, maar voor de groep wel: in deze 7e aflevering van Married at First Sight: Match or Mistake 2023 worden Mike & Elanor als laatste koppel van dit seizoen toegevoegd. Ik neem je in dit artikel mee in de Human Design observaties van deze aflevering én de nieuwe deelnemers.

[Wendy en Jeroen] Dit hebben we al besproken..

Maar we startten niet met de bruiloft, voor Wendy en Jeroen na het vorige gesprek met expert Patrick, ook nog een gesprek hebben met expert Marianne. De frictie zat hem dit keer in een gesprek dat Jeroen wilde voeren, waarvan Wendy vond dat ze het al besproken hadden.

“Ik heb op dat moment geen zin om het nog een keer te bespreken. Dat is best vaak met Jeroen, dat dingen meerdere malen besproken worden”. Jeroen is echter van mening dat Wendy in het eerste gesprek niet veel zei en wilde nu echt de diepte in gaan.

Dat Jeroen gesprekken vaker wil voeren om dieper te gaan, kan te maken hebben met zijn geactiveerde poort 48. Dit is de poort van diepte. Mensen met deze poort in hun design hebben vaak een natuurlijke drang om dieper te graven en meer te begrijpen over een bepaald onderwerp. Ze hebben een talent voor het verzamelen en verfijnen van informatie en ze kunnen zich ongemakkelijk voelen als ze het gevoel hebben dat ze niet genoeg weten. Wanneer je met deze poort merkt dat je bepaalde onderwerpen vaker aansnijdt, kan het zijn dat je zeker wil weten dat je alle nuances en details van het onderwerp volledig begrijpt. 

Jeroen geeft na het gesprek met Marianne aan dat hij zich niet gezien en gehoord voelt door Wendy en het op dit moment voor hem even “helemaal klaar” is.

Het in het moment roepen dat hij er klaar mee is, kan te maken hebben dat zijn emotionele center gedefinieerd is. Het is heel normaal voor mensen met een gedefinieerd emotioneel center om intense emoties te ervaren. Echter kan dit soms leiden tot situaties waarin je dingen zegt of doet in the heat of the moment waar je later spijt van kunt hebben, omdat je er dan alweer heel anders over denkt.

Het is belangrijk om te onthouden dat de emotionele golf een cyclus is, en het niet altijd een weerspiegeling is van de objectieve realiteit. Het kan voelen alsof wat je voelt in het moment de absolute waarheid is, maar naarmate je golf verandert, kan je perspectief ook veranderen. Jeroen mag dus proberen zichzelf wat ruimte te geven voordat hij reageert.

[Rosa] De deur dicht

Wendy was niet de enige die een gesprek bij de experts aanvroeg, ook Rosa wilde heel graag even met Patrick praten. “Een soort irritatie begint op te spelen, omdat ik voor mezelf het gevoel heb van ‘nou ik gooi nu die deur dicht'”.

“Je zegt irritatie, maar ik zie meer dan irritatie”, geeft Patrick aan. “Frustratie?”, vraagt Rosa hem dan twijfelend. Frustratie is de not-self emotie van generators, wat Rosa ook is. Je not-self kan aangeven dat je op een bepaald moment niet op de voor jou correcte manier leeft. Ik zie de not-self niet per se als iets slechts; het geeft je simpelweg aan dat iets belangrijk voor je is.

Not-self emoties kun je ook niet per definitie vermijden, dat is je taak ook helemaal niet. Je mag het als een teken beschouwen om bij jezelf in te checken waar er iets mag veranderen om weer in je signature te komen. Het is dus een teken om je energie te switchen.

Frustratie kan bij een generator onder andere ontstaan wanneer je te veel probeert te forceren, door een omgeving die te veel van je verwacht, of wanneer je vastzit in een proces. Dat Rosa zich op dat moment gefrustreerd voelde is dan ook niet heel raar.

Wanneer Patrick aan haar vraagt of ze er doorheen zit, knikt Rosa zichtbaar emotioneel. “Ik heb zoveel emoties die allemaal tegelijk komen. Ik voel irritatie, ik voel blijheid, ik voel alles tegelijk. En ik kan daar echt niet mee omgaan”.

Rosa heeft een ongedefinieerd emotioneel center. Wanneer dit center ongedefinieerd is, pik je de emotionele energieën van anderen gemakkelijk op en versterk je deze ook nog eens.

Het is belangrijk voor Rosa om te onthouden dat deze emoties niet noodzakelijkerwijs allemaal van haar zelf zijn, maar eerder reflecties van de emoties van de mensen om haar heen. Dit kan soms overweldigend zijn, vooral als je je in een omgeving bevindt met veel verschillende energieën.

Rosa mag leren onderscheiden wat haar emoties en wat die van een ander zijn. Dat kan onder andere door voldoende tijd alleen door te brengen, te mediteren, ademhalingsoefeningen te doen of tijd door te brengen in de natuur. Wanneer emoties niet van jezelf zijn, mag je jezelf eraan herinneren dat het oké is om ze te laten gaan. Emoties die niet van jou zijn, kun je namelijk ook niet verwerken.

[Mike & Elanor] BMI

Vervolgens zien we hoe de experts het laatste koppel van dit seizoen matchen. Patrick is zeer enthousiast over deze match: “Als je kijkt naar fysieke eigenschappen, lengte, BMI kijken we onder andere naar. Ze zitten op al die facetten exact in elkaars categorie”.

Nou je zou dan bijna denken (ik doe hier een ogenrol) dat het niet meer uitmaakt dat volgens Marianne “Elanor wat kritisch is en Mike juist heeft aangegeven dat hij geen vrouw wil die kritisch is”. Echt HOE graag ik zou willen dat er naar designs wordt gekeken in plaats van BMI…(en dan heb ik het nog niet eens gehad over het feit dat Mike volgens Patrick maar wat dominanter moet worden, want ja dat zou Elanor nodig hebben. Afijn, ik heb hier uiteraard een mening over, maar laten we verder gaan).

Druk

Elanor geeft aan dat ze een druk sociaal leven heeft. “Als ik niet aan het werk ben, heb ik genoeg andere dingen te doen. Ik vind sporten belangrijk, ik krijg er veel energie door”. Van Elanor heb ik helaas nog geen gegevens (je bent welkom in mijn DM), maar ik verwacht dat zij een generator of manifesting generator is.

Ook Mike geeft aan sport belangrijk te vinden. “Ik voetbal drie keer in de week en ik sport drie keer per week. Dus eigenlijk ben ik elke dag wel wat aan het doen. Dat geeft me rust, dat geeft me ontspanning”.

Van Mike heb ik al wel zijn geboortegegevens mogen ontvangen en hij is de eerste projector van het seizoen! Als projector heb je niet de consistente go, go, go energie uit het sacrale center en heb je over het algemeen meer rust nodig dan generators en manifesting generators.

Nu heeft Mike wel twee andere motor centers, het emotionele center en root center gedefinieerd. Hij kan daardoor wel het gevoel hebben veel energie te hebben. Het is voor hem heel belangrijk om zich bewust te zijn van zijn energieniveau en voldoende rust te nemen.

Nu geeft hij wel aan aan dat sport hem juist de rust en ontspanning geeft. Dat kan met zijn gedefinieerde root center wel kloppen; sport kan een fijne manier zijn om de adrenaline uit het root center op een gezonde manier te kanaliseren. Het kan je helpen om druk die je voelt te verlichten en kan ook dienen als een vorm van ontspanning. 

Projector

Uit de gelofte van Mike blijkt duidelijk dat hij een projector is. “Ik ben er om te luisteren. Samen op één lijn is de basis. Ik wil je daarom ook iets beloven: ik beloof met jou om te gaan zoals ik wil dat jij met mij omgaat. Ik beloof je zo af en toe in slaap te kriebelen, beloof jij dan af en toe wat lekkers voor mij te maken? Ik beloof je voor zover ik kan open te zijn over mij gevoel. Al vind ik dat soms nog wel lastig. Al met al beloof ik jou te zien en te horen”.

Als projector heb je een unieke capaciteit om anderen op een diep niveau te zien. Dit komt doordat projectors een absorberende en gefocuste aura hebben, die hen in staat stelt om de energieën van anderen binnen te laten en te begrijpen.

Nu heeft Mike wel een volledig open ego center – en kan het wat gevaarlijk voor hem zijn om (zulke grote) beloftes te maken. Mensen met een ongedefinieerd of open ego worstelen vaak met het consistent uitoefenen van wilskracht, wat kan leiden tot gevoelens van falen of ontoereikendheid.

Het is belangrijk om te begrijpen dat dit niet betekent dat je inherent onbetrouwbaar bent. Je mag met een open ego center alleen wel leren om jezelf niet te overbelasten met beloftes die je misschien niet kunt nakomen.

Of hij deze belofte na kan komen, zullen we in de komende afleveringen zien…

Te laat

Ook Elanor belooft Mike iets, namelijk dat hij aan haar iemand heeft “die echt altijd te laat is”. Dit kan te verklaren zijn uit verschillende onderdelen in een chart. Zo kan het met een ongedefinieerd root center lastig zijn om in te schatten hoeveel tijd je ergens voor nodig hebt.

“Maar ik ben ook iemand die in is voor gezelligheid en spontane dingen. Een levensgenieter”. Spontaniteit koppelen we vaak aan een gedefinieerd spleen center en ik ben ook erg benieuwd of Elanor poort 58 geactiveerd heeft. Poort 58 wordt vaak geassocieerd met de vreugde van het leven. Mensen met deze poort in hun design hebben vaak een natuurlijke neiging om het leven te vieren en te genieten van de kleine dingen. 

Heel benieuwd wat dit nieuwe koppel gaat betekenen voor de dynamiek in de groep!

Observaties over de vorige afleveringen van Married At First Sight kun je hier vinden.

Ook benieuwd geworden naar welke onderdelen jij in je chart hebt? Dat lees je in de ruim 100 pagina’s bevattende Beyond the Surface. Liever weten hoe jij en je partner elkaar het beste kunnen ondersteunen in jullie verschillen? Dan is The Connection wellicht iets voor je.

Met deze blogartikelen wil ik Human Design praktischer en levendiger voor je maken. Deze content dient voor informatieve, educationele en entertainment doeleinden. Hoewel deze analyses worden uitgevoerd door een Human Design coach, kun je deze artikelen niet beschouwen als persoonlijk consult. De afleveringen die ik analyseer zijn gebaseerd op momentopnames. Soms zullen die onderdelen bevestigd worden als ik de chart bevestigd krijg, soms zal blijken dat iemand zijn of haar design niet leeft. Bij iedere analyse die ik doe, zal ik expliciet vermelden of de chart bevestigd is en ik het over feiten heb, of dat ik puur analyseer op basis van wat ik op dát moment zie en het dus mijn 6e lijn perspectief is. Dit perspectief kan in de loop van de afleveringen veranderen. 

Meer weten over je host? Je volgt me (6/2 emotionele generator) op @hd.areagris. Via een DM naar dat kanaal of een mailtje naar hd@areagris.nl kun je contact met me opnemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hola, it’s me.

sharon

Een passievolle powerhouse [6/2 emotionele generator]. Verliefd op de zon, wijn en kaas en de Spaanse taal, maar bovenal fan van Human Design en reality tv.

Zoeken op de website