Married At First Sight ’23 [afl 6]: Groepsexperiment

In de zesde aflevering van Married at First Sight: Match or Mistake 2023 wordt het groepsaspect van het programma toegevoegd wanneer alle koppels hun eerste etentje samen hebben. Wat zal dit voor de dynamiek binnen en tussen de koppels doen? Ik neem je in dit artikel mee in de Human Design observaties van deze aflevering.

[Wendy en Jeroen] Stilte

In een gesprek met expert Patrick, geeft Wendy aan dat zij het fijn vindt om regelmatig stiltes te laten vallen en zich daar gemakkelijk bij voelt, maar dat ze merkt dat Jeroen daar meer problemen mee heeft.

Wendy heeft een ongedefinieerd throat center. Doordat ze aangeeft zich fijn te voelen bij stiltes, kunnen we aannemen dat ze in de wijsheid van dit center zit, wat we ook bij B&B Vol Liefde’s Walter zagen.

Mensen met een ongedefinieerd throat center kunnen vaak het gevoel hebben dat ze moeten spreken of communiceren om gezien of gehoord te worden. Maar de ware kracht van een ongedefinieerd throat center ligt in het luisteren en observeren. In de wijsheid van dit center ben je dan ook comfortabel met stilte en spreek je niet om een stilte op te vullen, maar zeg je alleen wat gehoord moet worden.

Jeroen heeft een gedefinieerd throat center. Mensen met een gedefinieerd throat center hebben een consistente en betrouwbare manier om zichzelf te uiten. Ze hebben de mogelijkheid om te spreken of te handelen wanneer ze dat willen en dit kan soms leiden tot een ongemakkelijk gevoel bij stiltes.

Het is voor Jeroen belangrijk om te onthouden dat het niet verkeerd is om stiltes te hebben in gesprekken. Stiltes kunnen ruimte bieden voor reflectie en diepere gedachten. Als je merkt dat je moeite hebt met stiltes, kan het nuttig zijn om te oefenen met het omarmen van deze momenten en ze te zien als een kans voor innerlijke reflectie in plaats van een ongemakkelijk moment dat gevuld moet worden.

Waar Patrick roept dat Jeroen in zwijgtherapie moet, denk ik vooral dat het nuttig voor Jeroen kan zijn om te leren herkennen wanneer de drang om te spreken voortkomt uit een behoefte om een stilte te vullen en wanneer het voortkomt uit een authentieke impuls om zichzelf te uiten. 

[Ollie en Ginger] Plekje claimen

Bij het quad rijden deelt Ginger direct mede dat zij gaat rijden. “Ja ik claim meteen mijn plekje. Ik vind het gewoon leuk om te rijden. Dus ja, ik wil gewoon rijden”. Ollie geeft haar een side-eye en vertelt tegen de camera dat het even wennen is om getrouwd te zijn. “Een vrouw heeft ook wat te zeggen”.

Ik moest hier een beetje gniffelen, want absoluut Ollie, en zéker een ego manifestor als Ginger. Manifestors zijn van nature initiatiefnemers en hebben de unieke mogelijkheid om actie te ondernemen zonder te wachten op externe invloeden. Dit kan betekenen dat ze vaak de leiding nemen in situaties, inclusief relaties.

Dit wordt nog eens versterkt door Ginger’s ego autoriteit. Je neemt met deze autoriteit beslissingen op basis van wat je echt wilt en wat goed voelt voor jou op een diep, persoonlijk niveau. Ginger kan hierdoor zeer vastberaden en standvastig zijn in haar beslissingen.

Avontuurlijk en ondernemend

“Ollie en ik matchen zeker qua wat we leuk vinden in het leven. We zijn beide best wel avontuurlijk en ondernemend”, vertelt Ginger. Beide hebben poort 41 geactiveerd in hun chart. Dit is de poort van fantasie en de startpoort van de menselijke ervaringscyclus. Deze poort kan een verlangen naar nieuwe ervaringen en avonturen aandrijven.

Ginger heeft daarnaast poort 35. Dit is de poort van verandering en de eindpoort van de menselijke ervaringscyclus. Het is de poort van voltooiing en reflectie, waar we de ervaringen die we hebben opgedaan, evalueren en begrijpen. Deze poort kan een verlangen naar verandering en evolutie aandrijven.

Samen kunnen deze poorten een sterke drang naar avontuur creëren, aangedreven door een verlangen om nieuwe ervaringen te visualiseren, te streven naar verandering en te leren van ervaringen.

[Roy en Rosa] Sparren

Rosa geeft aan dat ze blij is dat het groepsexperiment is begonnen. “Omdat je toch met elkaar kan sparren. Ik denk dat dat voor mij een positieve uitwerking heeft”. Rosa heeft een triple split definition. Het kan voor haar fijn zijn om zich in een groep te begeven met mensen die verschillende onderdelen in haar naar boven kunnen halen. Doordat Rosa drie verschillende eilandjes in haar chart heeft met gedefinieerde centers, kunnen verschillende mensen haar helpen om informatie te verwerken.

Door tijd door te brengen met anderen, kunnen triple splits toegang krijgen tot verschillende perspectieven en inzichten die hen kunnen helpen om hun eigen inzichten te integreren en te begrijpen.

Maar er zit hier wellicht ook weer een klein stukje uit haar volledig open ego, waardoor ze met dat sparren op zoek kan gaan naar bevestiging van buitenaf, terwijl ze mag leren dat de antwoorden al in haar zitten. Als triple split generator heeft ze alleen anderen nodig om die antwoorden uit haar te krijgen en alle informatie te verwerken.

Rustige energie

Tijdens het groepsdiner vertelt Roy de andere koppels dat hij rustig wordt van Rosa. De andere koppels vragen zich af hoe Rosa dat doet. “Het is de energie die ze uitstraalt, dat pik ik heel erg op”.

In Human Design gaan we ervan uit dat je in je ongedefinieerde centers energie overneemt én uitvergroot van gedefinieerde centers. Roy heeft 4 ongedefinieerde centers, waarin hij dus de energie van Rosa kan overnemen. Twee van die centers, het ego center en spleen center heeft Rosa echter zelf ook ongedefinieerd.

De centers waarin Roy Rosa’s energie kan overnemen zijn het head en ajna center. Met haar gedefinieerd head en ajna kan Rosa inderdaad een rustgevend effect hebben op Roy met zijn ongedefinieerde head en ajna centers. 

Dit komt omdat mensen met gedefinieerde centra een consistente en betrouwbare energie hebben in die specifieke centra. Met een gedefinieerd head en ajna center heb je een stabiele mentale energie, wat kan helpen om de fluctuerende mentale energie van iemand met een ongedefinieerd head en ajna center te stabiliseren. Met een ongedefinieerd head en ajna kan Roy zich echter ook verliezen in de ideeën en mentale druk van Rosa, terwijl Rosa haar hoofd niet zomaar uit kan schakelen.

Ik denk dat vooral hun types hier ook een rol kunnen spelen. Waar Roy manifesting generator is, is Rosa generator.

Als generator heb je een sterke en stabiele energie. Een manifesting generator kan zich soms rusteloos of overweldigd voelen door diens eigen energie, omdat ze zowel de creatieve kracht van een manifestor als de duurzame energie van een generator hebben. Door simpelweg aanwezig te zijn kan Rosa’s stabiele energie dus een kalmerend effect hebben op Roy.

Twist

In de volgende aflevering zien we hoe Mike en Elanor dit seizoen compleet komen maken. In het volgende artikel zal ik dan uiteraard ook dit koppel in de analyses meenemen.

Observaties over de vorige afleveringen van Married At First Sight kun je hier vinden.

Ook benieuwd geworden naar welke onderdelen jij in je chart hebt? Dat lees je in de ruim 100 pagina’s bevattende Beyond the Surface. Liever weten hoe jij en je partner elkaar het beste kunnen ondersteunen in jullie verschillen? Dan is The Connection wellicht iets voor je.

Met deze blogartikelen wil ik Human Design praktischer en levendiger voor je maken. Deze content dient voor informatieve, educationele en entertainment doeleinden. Hoewel deze analyses worden uitgevoerd door een Human Design coach, kun je deze artikelen niet beschouwen als persoonlijk consult. De afleveringen die ik analyseer zijn gebaseerd op momentopnames. Soms zullen die onderdelen bevestigd worden als ik de chart bevestigd krijg, soms zal blijken dat iemand zijn of haar design niet leeft. Bij iedere analyse die ik doe, zal ik expliciet vermelden of de chart bevestigd is en ik het over feiten heb, of dat ik puur analyseer op basis van wat ik op dát moment zie en het dus mijn 6e lijn perspectief is. Dit perspectief kan in de loop van de afleveringen veranderen. 

Meer weten over je host? Je volgt me (6/2 emotionele generator) op @hd.areagris. Via een DM naar dat kanaal of een mailtje naar hd@areagris.nl kun je contact met me opnemen.

Afbeelding: Studio Haviq

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hola, it’s me.

sharon

Een passievolle powerhouse [6/2 emotionele generator]. Verliefd op de zon, wijn en kaas en de Spaanse taal, maar bovenal fan van Human Design en reality tv.

Zoeken op de website