Married At First Sight ’23 [afl 5]: Heimwee, hoogtevrees en complimenten

In de vijfde aflevering van Married at First Sight: Match or Mistake 2023 zijn alle koppels nog steeds op huwelijksreis. Ik neem je in dit artikel mee in de Human Design observaties van deze vijfde aflevering MAFS.

Roy & Rosa

Ik begin mijn observaties van deze aflevering bij Roy & Rosa, waarvan beide charts volledig zijn bevestigd.

Heimwee

Rosa geeft aan “altijd heimwee naar thuis te hebben, dat is gek voor een stewardess. Ja, ik weet het niet. Dat thuisfront, toch die basis”.

Rosa heeft haar environment variabele naar links wijzen. Dit betekent dat de ideale omgeving voor Rosa er een is die haar stimuleert en inspireert en waar ze in het middelpunt van de belangstelling komt te staan. Een omgeving waar je binnen komt en direct energie krijgt en waar ze actief kan zijn.

Ze heeft daarnaast een gedefinieerd G center. Als je een gedefinieerd G center hebt, betekent dit dat je een consistente en betrouwbare manier hebt om jezelf te ervaren en je richting in het leven te bepalen. Je hebt een sterk gevoel van wie je bent en waar je naartoe gaat.

Heimwee is een gevoel van verlangen naar huis of naar een vertrouwde omgeving. Hoewel het niet rechtstreeks gerelateerd is aan het G center, zou je kunnen zeggen dat iemand met een gedefinieerd G center mogelijk een sterker gevoel van verbondenheid met hun ‘thuis’ of hun vertrouwde omgeving heeft, omdat ze een sterk gevoel van identiteit en richting hebben.

Druk van buitenaf

Rosa heeft een telefoongesprek met thuis waarin ze aangeeft dat ze het heel gezellig vindt met Roy, maar zich niet fysiek tot hem aangetrokken voelt. Haar thuis geeft aan dat ze het een kans moet geven. Expert Patrick ziet dat Rosa’s stress tijdens dat telefoongesprek toeneemt. “Want ja, iemand anders vindt Roy geweldig en dat levert voor Rosa een soort druk op. Ik moet hem leuk gaan vinden”.

Wat Patrick hier beschrijft kan te maken hebben met een ongedefinieerd root center, waardoor je druk en stress van buitenaf kunt voelen. Rosa heeft echter een gedefinieerd root center, waardoor zij van nature niet ontvankelijk zal zijn voor die druk van buitenaf. Ik denk dus dat Rosa, wanneer ze in de wijsheid van dit center zit, zelf heel goed kan bepalen wat ze met dat telefoongesprek doet en zich hierdoor niet per se onder druk laat zetten.

Aanvulling:

N.a.v. dit stukje over druk van buitenaf en een gedefinieerd root center, heb ik een kort gesprek hierover gehad met Rosa. Ze geeft aan normaal inderdaad geen last te hebben van druk van buitenaf, behalve als het om liefde gaat en dan dus wel druk te kunnen voelen.

In de wijsheid van een gedefinieerd root center, is de druk die je voelt echter druk die je jezelf oplegt en niet druk die je van een ander overneemt. Verder in het gesprek blijkt het probleem vooral te zitten in bevestiging nodig hebben, aan verwachtingen willen voldoen.

We zitten dan in het volledige open ego center van Rosa. Je kunt daardoor heel erg het idee hebben je te moeten bewijzen. Haar grootste lessen hierin zijn dus onderscheiden welke druk van haar is (wat ze met haar gedefinieerde root, zolang ze niet in haar hoofd of ego gaat zitten, van nature goed kan) en omarmen dat ze niets te bewijzen heeft, niet aan anderen, maar óók niet aan zichzelf.

Jeff en Victoria

Jeff en Victoria staan op het punt een activiteit te ondernemen, die Jeff nogal eng vindt. Van beide personen zijn de charts bevestigd.

Hoogtevrees

“Ik had het superbenauwd”, geeft Jeff aan als hij ziet dat ze gaan paragliden. “Ik heb echt heel erg last van hoogtevrees. Een reuzenrad ga ik niet in, achtbanen ga ik niet in. Dus ja, echt verschrikkelijk. Maar ik moet gewoon geen pussy zijn, ik moet het gewoon doen”.

Jeff heeft een gedefinieerd spleen center, het center dat onder andere samenhangt met intuïtie en angst. Jeff weet in de wijsheid van dit gedefinieerde center direct wat wel of niet goed of veilig voor hem is. Met een gedefinieerd spleen center kun je ook consistente angsten hebben (waar je met een ongedefinieerd spleen center meer de angsten van een ander zult overnemen en uitvergroten). Door zijn intuïtie te volgen kan Jeff zijn angsten overwinnen. Door het omgeslagen weer hebben we helaas niet meer kunnen zien of Jeff dat is gelukt, maar onwijs goed dat hij het wel van plan was!

Jeroen en Wendy

Jeroen en Wendy, waarvan ook beide charts zijn bevestigd, krijgen te maken met het waarheidskistje.

Complimenten ontvangen

Wendy geeft aan dat ze het heel moeilijk en ongemakkelijk vindt om complimenten te ontvangen. Wendy heeft een gedefinieerd ego en volledig open G center.

Haar gedefinieerde ego center geeft haar van nature een consistente zelfwaarde. Dit kan ertoe leiden dat complimenten van een ander ongemakkelijk aanvoelen, vooral als ze niet overeenkomen met de eigen zelfperceptie.

Aan de andere kant, kan er met een ongedefinieerd G center, een gebrek aan een vaststaande identiteit zijn. Mensen met een ongedefinieerd G center kunnen zich aanpassen aan de energieën om hen heen en worstelen met het kennen van hun eigen ware zelf. Dit kan betekenen dat complimenten verwarrend of ongemakkelijk kunnen zijn, omdat ze misschien niet zeker weten of het compliment echt bij hen past of dat het een reflectie is van de energie die ze op dat moment oppikken.

Onzeker over uiterlijk

Wendy geeft aan dat ze onzeker is over haar lichaam en uiterlijk. Zoals we net zagen heeft ze een ongedefinieerd G center, het center dat onder andere samenhangt met (zelf)liefde. Wat hier heel interessant is, is dat Jeroen een gedefinieerd G center heeft, met als enige geactiveerde poort, poort 46.

Poort 46 is de poort van liefde voor het lichaam, iets wat bij Jeroen in zijn wijsheid dus van nature aanwezig zal zijn. Wanneer Wendy bij Jeroen is, kan zij deze energie overnemen. Ik ben heel benieuwd of we dat gaan zien gebeuren, en Jeroen ervoor kan zorgen dat Wendy zich zekerder gaat voelen over zichzelf (wellicht ook zonder al die complimentjes te geven).

Observaties over de vorige afleveringen van Married At First Sight kun je hier vinden.

Ook benieuwd geworden naar welke onderdelen jij in je chart hebt? Dat lees je in de ruim 100 pagina’s bevattende Beyond the Surface. Liever weten hoe jij en je partner elkaar het beste kunnen ondersteunen in jullie verschillen? Dan is The Connection wellicht iets voor je.

Met deze blogartikelen wil ik Human Design praktischer en levendiger voor je maken. Deze content dient voor informatieve, educationele en entertainment doeleinden. Hoewel deze analyses worden uitgevoerd door een Human Design coach, kun je deze artikelen niet beschouwen als persoonlijk consult. De afleveringen die ik analyseer zijn gebaseerd op momentopnames. Soms zullen die onderdelen bevestigd worden als ik de chart bevestigd krijg, soms zal blijken dat iemand zijn of haar design niet leeft. Bij iedere analyse die ik doe, zal ik expliciet vermelden of de chart bevestigd is en ik het over feiten heb, of dat ik puur analyseer op basis van wat ik op dát moment zie en het dus mijn 6e lijn perspectief is. Dit perspectief kan in de loop van de afleveringen veranderen. 

Meer weten over je host? Je volgt me (6/2 emotionele generator) op @hd.areagris. Via een DM naar dat kanaal of een mailtje naar hd@areagris.nl kun je contact met me opnemen.

Afbeelding: Studio Haviq

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hola, it’s me.

sharon

Een passievolle powerhouse [6/2 emotionele generator]. Verliefd op de zon, wijn en kaas en de Spaanse taal, maar bovenal fan van Human Design en reality tv.

Zoeken op de website