Married At First Sight ’23 [afl 3]: Jeff & Victoria en Jeroen & Wendy

In de derde aflevering van Married at First Sight: Match or Mistake 2023 zien we Jeff & Victoria elkaar het ja-woord geven, hoe het Jack & Marissa vergaat op huwelijksreis en worden we voorgesteld aan Jeroen & Wendy. Ik neem je in dit artikel mee in de Human Design observaties van deze derde aflevering.

Roy & Rosa

We starten deze aflevering waar we de vorige gebleven waren: de geloften van Roy en Rosa. 

Roy geeft aan dat hij hoopt Rosa “tijdens dit avontuur en hopelijk ook daarna een hoop liefde, warmte en gezelligheid en een gevoel van veiligheid mag geven”.

Veel liefde kunnen geven zit in zijn gedefinieerde G center (het diamantje in je chart). Dit center draait om liefde, identiteit en richting. Met dit center gedefinieerd (ingekleurd) heb je veel liefde te geven, maar wel aan personen die jou accepteren zoals je bent.

Veiligheid

Wat vooral opmerkelijk is, is het veiligheid stukje. Roy heeft een volledig open spleen center (het driehoekje aan de linkerkant van je chart). Het spleen center staat onder andere voor dat gevoel van veiligheid. Een open center wil zeggen dat er ook geen poorten (de cijfertjes van 1-64) in dat center geactiveerd zijn. Je hebt dan geen vooraf vastgestelde manier om de energie uit dat center te uiten. 

In volledig open centers kun je extra gevoelig zijn voor conditionering, maar ook extra wijs worden. In het spleen center huizen veel angsten, die je met een open center extra kunt versterken. Het kan met een ongedefinieerd of open spleen center daarom fijn zijn om zich in de aanwezigheid te bevinden van personen met een gedefinieerd (ingekleurd) spleen center, die een ander van nature veilig kunnen laten voelen.

Nu Roy dit zo benadrukt kan dit ofwel betekenen dat hij zelf heel erg op zoek is naar veiligheid, of al heel erg in de wijsheid van dit open center zit. Hij is natuurlijk ook handhaver, waardoor dit thema sowieso een grote rol in zijn leven speelt.

Rosa’s spleen center is ongedefinieerd. Ze zullen elkaar dus niet van nature dat gevoel van veiligheid uit een gedefinieerd spleen center kunnen geven, maar dat betekent niet dat ze hier niet toe in staat zijn. Ze zullen er beide alleen actief aan mogen werken. 

In hun connection chart ontstaan, door beide charts als het ware op elkaar te leggen, nieuwe verbindingen. Gezamenlijk hebben ze wél een gedefinieerd spleen center, wat bij kan dragen aan dit gevoel bij elkaar. Wanneer we wat verder zijn in het programma zal ik dieper in gaan op de connection charts van alle koppels met bevestigde charts en hoe deze nieuwe verbindingen ontstaan.

Eigenwijs

Rosa geeft in haar gelofte aan dat het met haar “spontane, ambitieuze en tikkeltje eigenwijze karakter, nooit saai met haar zal zijn”. 

Dat eigenwijze zien we op verschillende plekken in haar chart terug, bijvoorbeeld in haar gedefinieerde ajna center (het tweede driehoekje van boven). Een gedefinieerd ajna center betekent dat je een consistente en betrouwbare manier hebt om informatie te verwerken en te begrijpen. Je hebt een vaste manier van denken en het begrijpen van de wereld, wat kan leiden tot sterke overtuigingen en meningen. 

Dit kan soms worden geïnterpreteerd als eigenwijs, omdat mensen met een gedefinieerd ajna center vaak vasthouden aan hun eigen perspectieven en minder geneigd zijn om hun meningen te veranderen op basis van externe invloeden. Ze kunnen ook de neiging hebben om anderen te overtuigen van hun standpunten.

Haar koppelpartner Roy heeft een ongedefinieerd ajna center, waardoor hij dingen juist vanuit verschillende perspectieven kan zien. Voor hem is het heel belangrijk om open te blijven staan voor verschillende meningen en de wereld niet zo zwart-wit te zien. 

Rosa kan door haar gedefinieerde ajna druk op Roy leggen om op dezelfde manier te denken en om 100% zeker te zijn. Dit verschil hoeft geen probleem op te leveren, wanneer Rosa Roy regelmatig naar zijn perspectief vraagt.

Te veel

Vervolgens komen we aan bij een gedeelte van deze aflevering dat mij een beetje pijn doet. We zien daar namelijk in verschillende fragmenten hoe Roy wordt geconditioneerd om iemand te zijn wie hij niet is. Van een vader die zegt dat hij “vanaf het moment dat hij wakker is een grammofoonplaat lijkt die niet op kan houden” en hoopt dat Rosa zijn uit-knop kan vinden, tot een van Roy’s vriendinnen die zegt dat hij “gas terug moet nemen, omdat hij een tikkeltje te veel is”. Dat zijn “enthousiasme gematatigder mag en hij niet meteen in actiemodus moet, maar een stapje terug moet doen” tot expert Patrick dat “zijn energie een beetje overdreven” is.

Roy krijgt te horen dat hij te veel is, terwijl hij als de manifesting generator die hij is precies doet wat hij hoort te doen. 

Als manifesting generator heb je behoorlijk veel energie (wanneer je ergens enthousiast over bent) en ben je het snelste type van alle types in human design. Dit komt doordat jouw throat center (het bovenste vierkantje in de chart), het center waar alle energie uit een chart heen beweegt om tot uiting te komen, het center van actie, is verbonden aan een motor center (de centers die ons energie geven, de krachtbronnen: het sacrale center, root center, ego center en/of emotionele center). 

Wanneer deze verbinding bestaat, kun je als manifesting generator jouw enthousiasme dan ook direct om willen (en kunnen!) zetten in actie. 

Roy heeft maar liefst 3 van de 4 motor centers gedefinieerd, waardoor hij dus ook echt een Duracel konijntje kan zijn. Daarnaast heeft hij een gedefinieerd throat center, waardoor hij een consistente, sterke stem heeft. Hij kan hierdoor veel praten, maar dat hoort allemaal bij hem. Dat is hoe hij mag zijn.

Let allemaal alsjeblieft een beetje op met iemand ergens ‘te veel’ in noemen. Dat is hoe je iemand conditioneert, hoe je iemand verandert in een persoon die diegene helemaal niet is of hoort te zijn.

Jeff & Victoria

Het volgende koppel aan wie we worden voorgesteld bestaat uit Jeff en Victoria. Op het vrijgezellenfeest horen we Jeff zeggen dat hij “in een groep vaak erg aanwezig is. Ik hou van gezelligheid, ik heb een harde stem. En ik lul eigenlijk heel veel”.

Lekker lullen

Van Jeff heb ik helaas nog geen gegevens (je bent welkom in m’n DM om die te delen, Jeff), maar ik verwacht op basis van dit fragment dat Jeff net als Roy een (manifesting) generator met gedefinieerd (ingekleurd) throat center is. Het lastige zonder gegevens is echter dat dit ook precies de andere kant op kan gaan. In de schaduw van een ongedefinieerd throat center kun je namelijk óók heel veel praten en heel aanwezig zijn. In dat geval komt het echter voort uit de angst anders niet gezien en gehoord te worden. Met een ongedefinieerd (niet ingekleurd) throat center mag je leren om comfortabel te worden met stilte en mag je erop vertrouwen dat je vanzelf door de juiste mensen wordt opgemerkt en wordt uitgenodigd om te delen.

Jeff geeft in zijn voorstelfilmpje aan dat hij leidinggevende is in de horeca, en een echt mensen-mens is.

Leiderschap kan in verschillende onderdelen van je design te vinden zijn, bijvoorbeeld kanaal 7-31 of kanaal 21-45, maar ook in je variabelen (zoals desire motivation). Wanneer we de chart van Jeff hebben, zullen we hier verder op in kunnen gaan.

Muziek

Jeff geeft ook aan zelf muziek te maken (waar we tijdens zijn gelofte ook even een preview van krijgen, zo cute). “Muziek maken is voor mij voornamelijk zelf teksten schrijven. Daar kan ik echt m’n emoties in kwijt”.

Dit zouden we kunnen koppelen aan kanaal 39-55, het kanaal van emotionele diepte. Met dit kanaal draag je een krachtige emotionele diepte en ben je hier om met die diepte creativiteit te inspireren. In je highs kun je je omringen door anderen en hen helpen diep te voelen. Jouw lows zijn mooie momenten om in jezelf te keren en je creativiteit te ontdekken. Jij kunt jouw gevoelens uitdrukken in kunst of muziek.

Jeff zou echter ook kanaal 12-22 kunnen hebben. Met dit kanaal, dat het emotionele center verbindt aan het throat center, kun je woorden geven aan jouw emoties. Adele heeft dit kanaal bijvoorbeeld ook gedefinieerd!

Vrijheid

Jeff geeft aan een kinderwens te hebben, “huisje, boompje beestje”, maar dat het ook belangrijk is om dat je dingen los van elkaar kunt doen. “Dat heb ik in ieder geval wel nodig”. Ik verwacht dat hij single definition heeft (onafhankelijk) of triple split definition (vrijheid).

Temperament

Van Victoria heb ik helaas ook nog geen geboortetijd, maar wel een geboortedag, waardoor ik verschillende charts van die dag heb uitgedraaid en met elkaar vergelijk om te zien welke onderdelen hetzelfde blijven en we dus zeker van kunnen zijn.

Victoria geeft, net als Manuela, aan een temperamentje te kunnen hebben. “Ik kan ook best wel jaloers zijn als dingen mij niet aan staan. Dat kan ik dan ook wel uiten”. Waar we dit bij Manuela konden koppelen aan haar gedefinieerde emotionele center, heeft Victoria echter een volledig open emotioneel center (de driehoek aan de rechterkant van je chart). Én een volledig open throat center. 

Zoals we eerder zagen is er in open centers geen vaste manier om de energie uit deze centers te begeleiden. Je neemt energie van anderen hier een op een over. Dit betekent natuurlijk niet dat Victoria zelf geen emoties heeft, maar zij kan in haar open center vooral ook veel emoties van anderen overnemen en uitvergroten. Hoe dit vervolgens tot uiting komt, zal ook variabel zijn, afhankelijk met wie ze is. Ik ben heel benieuwd of we de openheid van deze centers terug gaan zien in de loop van het programma.

Jack & Marissa

Op huwelijksreis gaat Marissa samen met koppelpartner en personal trainer Jack sporten. “Met het sporten komt hij helemaal in zijn element. Als ik oefeningen moet doen corrigeert hij me gelijk”, horen we Marissa zeggen. En ook Jack zelf bevestigt dit: “Onbewust ga je dan automatisch zeggen, dit en dat, zus en zo. Dan ben ik weer aan het sleutelen aan mensen. Dat is hoe ik ben”.

Corrigeren

Van zowel Jack als Marissa heb ik helaas nog geen gegevens (jullie zijn ook heel erg welkom in mijn DM), maar ik verwacht dat Jack poort 18 geactiveerd heeft. Deze poort draait om correctie. Jij kunt met deze poort zien wat niet werkt of wat verbeterd moet worden in de wereld om jou heen en kunt daarmee dingen beter maken voor het collectief. Jij kunt dat wat ongezond is verdrijven of vitaliteit herstellen. Dit kan er echter ook voor zorgen dat je hard voor jezelf bent en leiden tot perfectionisme.

Van Marissa verwacht ik dat ze single definition heeft. Hoewel ze Jack door deze correcties als “behulpzaam en zorgzaam” bestempelt, komt ook haar zelfstandigheid omhoog. “Dat ik denk: ik wil het zelf doen. Niet helpen”.

Toegewijd

Terug naar het ja-woord van Jeff & Victoria. 

Victoria geeft in haar gelofte aan dat ze “een liefhebbend en toegewijd persoon is. Ik ben altijd positief ingesteld en wil altijd overal het beste van maken”. 

Op 8 van de 9 charts op haar geboortedag heeft Victoria poort 58 geactiveerd. Dit is de poort van vitaliteit. Met die poort heb je van nature gedrevenheid en liefde voor het leven. Dit kan een gevoel van positiviteit en vreugde brengen.

Jeroen & Wendy

Tot slot worden we voorgesteld aan het laatste koppel (voor nu in ieder geval – volgens mij kunnen we dit seizoen nog wat twists verwachten): Jeroen & Wendy. Van beide heb ik de bevestigde charts al mogen ontvangen en zijn alle onderdelen die we hieronder bespreken dus bevestigd.

Laatbloeier

De experts noemen Jeroen, die de 40 is gepasseerd, een laatbloeier. Dit kunnen we aan verschillende onderdelen in zijn chart toewijzen, waaronder kanaal 30-41. Dit is een krachtig kanaal dat gaat over het hebben van een visie of droom.

In de context van relaties kan dit betekenen dat iemand met dit kanaal misschien wat langer nodig heeft om de juiste partner te vinden. Ze kunnen een sterke visie hebben van wat ze willen in een relatie, en ze zijn bereid om te wachten en te werken voor die perfecte match. Dit kan betekenen dat ze later in het leven bloeien in termen van het vinden van een partner of het vestigen van een langdurige relatie.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat dit kanaal verbonden is met de drang om ervaringen te hebben en te leren van die ervaringen. Dus zelfs als iemand met dit kanaal later in het leven bloeit in relaties, kunnen ze nog steeds waardevolle lessen en inzichten opdoen uit hun eerdere ervaringen.

Jeroen activeert daarnaast kanaal 29-46, het kanaal van toewijding. Dit kanaal verbindt de energie uit het sacrale center, met het G center, het center van authenticiteit, je ware zelf. Mensen met dit kanaal kunnen een diep gevoel van toewijding hebben aan hun eigen proces van ontdekking en groei. Ze kunnen het gevoel hebben dat ze hun tijd moeten nemen om echt te begrijpen wie ze zijn en wat ze willen in het leven. Dit kan betekenen dat ze later in het leven bloeien dan anderen, omdat ze de tijd nemen om hun eigen unieke pad te ontdekken en te volgen.

Kritisch

Zelf geeft Jeroen aan dat hij te kritisch is. Dit zit in zijn kanaal 18-58, het kanaal van dingen beter maken. Mensen met dit kanaal hebben vaak een scherp oog voor wat er mis is of verbeterd kan worden. Ze kunnen een sterke drang voelen om dingen te corrigeren of te verbeteren, wat soms kan worden geïnterpreteerd als kritisch zijn.

Waar Jeroen voor mag waken is dat hij niet overal alleen maar iets slechts in gaat zien en dat hij zijn gave gebruikt om de wereld om hem heen te verbeteren en zich niet vast gaat bijten op de fouten die hij in zichzelf en zijn persoonlijke leven ziet.

Loslaten

In het voorstelfilmpje van zijn koppelpartner Wendy geeft Wendy aan tijdens haar zwangerschap uit elkaar te zijn gegaan met de vader van haar kind. “Hij is toen vreemdgegaan en ik heb toen besloten dat ik niet verder wilde in de relatie”.  Hoewel dit, zeker tijdens een zwangerschap, vast ontzettend lastig voor haar is geweest, werd Wendy hierin ondersteund door haar gedefinieerde spleen center.

Met een gedefinieerd spleen center kun je makkelijker dingen loslaten die niet goed voor je zijn, omdat je intuïtie je helpt te herkennen wat niet langer gezond of nuttig voor je is. Je instinctieve energie kan je begeleiden om los te laten wat niet langer dient, zelfs als het moeilijk is.

Daarnaast kan poort 44, de poort van alertheid, ook een rol spelen. Deze poort heeft te maken met het vermogen om patronen uit het verleden te herkennen en toekomstige uitkomsten te voorspellen. Iemand met deze poort kan een sterke intuïtie hebben over de betrouwbaarheid van hun partner en kan snel actie ondernemen als ze ontrouw vermoeden of constateren.

Elkaar helpen

In gesprek met expert Steven geeft Wendy aan dat zij degene is “die eigenlijk altijd alles voor een ander doet. Ik ben heel zorgzaam. Ik wil altijd alles voor iedereen oplossen. Maar er was nooit iemand die naar mij omkeek. Dus ik hoop dat dat bij een volgende partner wel anders is”.

De behulpzaamheid, alles willen oplossen, zit naast in haar kanaal 18-58 (dingen beter willen maken), ook in de 5e lijn van Wendy. Mensen met een 5e lijn in hun profiel hebben vaak een natuurlijke neiging om te willen verbeteren, helen of het oplossen van problemen voor anderen. Mensen met een 5e lijn in hun profiel kunnen vaak situaties zien vanuit een breder perspectief en kunnen praktische oplossingen bieden.

Nu zie ik hier een hele goede match in Jeroen en verwacht ik dat hij Wendy kan geven waar ze zo naar verlangt, doordat ze niet alleen kanaal 18-58 met elkaar gemeen hebben, maar ook die 5e lijn delen! Zo zullen ze elkaar dus willen helpen.

Waar ze echter wel voor uit moeten kijken is de projectie die op een 5e lijn kan zitten. Doordat ze beide zulke goede probleemoplossers zijn, kunnen anderen veel op hen gaan projecteren. “Oh, die fixt dat wel even!” Ze mogen dus goed in de gaten houden dat ze niet op elkaar gaan projecteren dat de ander het wel oplost, maar mogen daar een mooie balans in vinden.

Ik heb onwijs veel zin om te zien hoe deze match – en alle andere matches –  dit seizoen tot bloei komen! 

Ook benieuwd geworden naar welke onderdelen jij in je chart hebt? Dat lees je in de ruim 100 pagina’s bevattende Beyond the Surface. Liever weten hoe jij en je partner elkaar het beste kunnen ondersteunen in jullie verschillen? Dan is The Connection wellicht iets voor je.

Met deze blogartikelen wil ik Human Design praktischer en levendiger voor je maken. Deze content dient voor informatieve, educationele en entertainment doeleinden. Hoewel deze analyses worden uitgevoerd door een Human Design coach, kun je deze artikelen niet beschouwen als persoonlijk consult. De afleveringen die ik analyseer zijn gebaseerd op momentopnames. Soms zullen die onderdelen bevestigd worden als ik de chart bevestigd krijg, soms zal blijken dat iemand zijn of haar design niet leeft. Bij iedere analyse die ik doe, zal ik expliciet vermelden of de chart bevestigd is en ik het over feiten heb, of dat ik puur analyseer op basis van wat ik op dát moment zie en het dus mijn 6e lijn perspectief is. Dit perspectief kan in de loop van de afleveringen veranderen. 

Meer weten over je host? Je volgt me (6/2 emotionele generator) op @hd.areagris. Via een DM naar dat kanaal of een mailtje naar hd@areagris.nl kun je contact met me opnemen.

Afbeelding: Studio Haviq

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hola, it’s me.

sharon

Een passievolle powerhouse [6/2 emotionele generator]. Verliefd op de zon, wijn en kaas en de Spaanse taal, maar bovenal fan van Human Design en reality tv.

Zoeken op de website