Married At First Sight ’23 [afl 2]: Silio & Manuela  en Roy & Rosa

In de tweede aflevering van Married at First Sight: Match or Mistake 2023 zien we Silio & Manuela elkaar het ja-woord geven, de eerste beelden van de huwelijksreis van Ollie & Ginger en Jack & Marissa en de start van het avontuur van Roy & Rosa. Ik neem je in dit artikel mee in de Human Design observaties van deze tweede aflevering.

Silio en Manuela

Eerst even terug naar de ontmoeting tussen alle vrouwelijke deelnemers, waar Manuela deelt over haar verlatingsangst als er wordt gevraagd wie van de dames jaloers is. “Ik heb wel een beetje verlatingsangst, dan heb ik het gevoel dat ik erg wil claimen. Daar komt die jaloezie dan wel”.

Verlatingsangst

Manuela is haar geboortetijd nog aan het opzoeken, maar gedurende haar geboortedag blijft kanaal 19-49 als zekerheid geactiveerd. Dit is dan ook waar haar verlatingsangst vandaan kan komen. Kanaal 19-49 is het kanaal van gevoeligheid en heeft alles te maken met behoeften, grenzen en principes.

Met dit kanaal ben je zeer gevoelig voor de gevoelens en behoeften van anderen. Je kunt een sterke behoefte hebben aan stabiliteit en zekerheid in je relatie. Dat kan echter ook leiden tot gevoelens van verlatingsangst, door de gevoeligheid voor de mogelijkheid van verandering of verlies in een relatie.

Verlatingsangst is de schaduwkant van poort 49, die Manuela in haar bewuste aarde heeft staan. Gelijkwaardige principes zorgen ervoor dat zij gegrond blijft. We zagen al even dat haar koppelpartner Silio in eerdere relaties is vreemdgegaan, dus ik ben benieuwd of dit verschil in principes dit koppel in de weg gaat staan.

Psycho Latina

Met kanaal 19-49 heeft Manuela de tribale emotionele golf. Dit geeft een nuance aan hoe je je emoties ervaart. Deze golf gaat open neer, opbouwend naar een hoogtepunt, tot een moment van ontlading waardoor je emotioneel kunt resetten. 

Ze kan hierdoor veel opkroppen, tot het moment dat de bom barst. Het is belangrijk te onthouden, ook voor Silio, dat de uitbarstingen niet door slechts één moment ontstaan, maar een opeenstapeling zijn van alle momenten daarvoor.

Manuela geeft op het vrijgezellenfeestje zelf al aan dat soms haar ‘psycho latina’ kant naar boven komt, dus ik ben benieuwd of we dat aan haar tribale golf kunnen gaan koppelen.

Herhaling van oude patronen

Manuela’s koppelpartner Silio geeft in gesprek met expert Patrick aan dat hij het wel spannend vindt om terug te vallen in zijn oude patronen. Van Silio heb ik nog geen geboortegegevens, maar dit zouden we bijvoorbeeld kunnen koppelen aan poort 44. Dit is de poort van alertheid.

Alle poorten uit het spleen center, waar poort 44 zich bevindt, komen met een bepaalde angst. De angst uit poort 44 is dat het verleden zich zal herhalen. Met deze poort heb je een sterk bewustzijn van oude patronen en een angst om deze te herhalen.

Dit zou echter ook kunnen zitten in poort 32 (faalangst), poort 33 (niet leren van lessen uit het verleden) of poort 18, de poort van correctie. Deze poort gaat over het verbeteren en corrigeren van dingen en kan daarmee ook een angst bevatten om terug te vallen in oude, ineffectieve patronen.

Silio geeft aan dat hij eerder vreemdging, omdat hij dan toch niet helemaal tevreden was met wat hij had, dacht dat het beter kon en daardoor verder ging kijken. Ook dit kan passen bij die poort 18 van correctie, altijd op zoek zijn naar manieren om dingen te verbeteren en perfectioneren.

Het gevoel dat het gras altijd groener is bij de buren kan echter ook terug te leiden zijn naar een geactiveerde poort 36, de poort van crisis. Met deze poort kun je een verlangen hebben naar nieuwe ervaringen en je snel ontevreden voelen over je huidige situatie.

Ik ben heel benieuwd naar Silio’s geboortegegevens om te zien of hij een van deze poorten heeft geactiveerd. 

Quality time

De experts vertellen over Manuela dat zij op zoek is naar quality time, omdat ze dat in haar vorige relatie heel erg heeft gemist. Wanneer Manuela in de nacht is geboren, heeft zij een 4e lijn in haar profiel. 

Met een 4e lijn ben je hier, zoals we in de vorige aflevering ook al zagen, om betekenisvolle relaties op te bouwen. Met deze lijn mag je er in relaties altijd voor proberen te zorgen dat jullie een sterke basis van vriendschap in je relatie blijven houden en de relatie uit blijven bouwen door (tijd) in elkaar te investeren.

Onafhankelijk

Manuela loopt alleen naar het altaar. “Ik voel me echt helemaal on fleek en mooi en echt een sterke vrouw. Dus daarom loop ik alleen, independent, naar het altaar”. 

Ondanks dat Manuela op sommige tijdstippen op haar geboortedag maar liefst 7 gedefinieerde centers heeft, zijn al deze centers wel zonder onderbrekingen aan elkaar verbonden. Ze heeft hierdoor single definition. 

Mensen met single definition kunnen zichzelf omschrijven als zelfvoorzienend. Je zoekt met deze definition dan waarschijnlijk ook niet naar anderen om je compleet te maken, je hebt niemand anders nodig om je heel te voelen; je bent ook tevreden wanneer je alleen bent. Single definition people zijn erg onafhankelijk. 

Voor Silio en Manuela elkaar het ja-woord geven, nemen we een kijkje op de huwelijksreis van de eerste twee koppels. Steven ziet daar bij Ollie & Ginger dat zij dezelfde liefdestaal hebben en elkaar veel aanraken en fysiek contact maken. 

Fysieke aanraking

Inmiddels heb ik naast de volledige chart van Ginger, ook Ollie’s gegevens mogen ontvangen, en zijn alle analyles van dit koppel vanaf nu dus gebaseerd op bevestigde charts.

Beide hebben ze een kanaal in het tribale circuit (Ollie kanaal 37-40 en Ginger kanaal 21-45). Fysieke aanraking speelt een belangrijke rol in het tribale circuit. Dit circuit is gericht op familie, gemeenschap en ondersteuning, en fysieke aanraking kan een krachtige manier zijn om deze banden te versterken.

In dir circuit kan fysieke aanraking worden gebruikt om zorg, comfort en verbondenheid uit te drukken. Daarnaast kan fysieke aanraking ook een rol spelen in de communicatie binnen dit circuit. Een handdruk kan bijvoorbeeld een overeenkomst bezegelen, terwijl een kus kan dienen als een teken van affectie.

Alleen-tijd voor reflectie

Marissa en Jack lijken op de huwelijksreis iets minder op één lijn te liggen. Marissa geeft aan dat Jack al verder is dan zij. Wanneer ze samen zitten geeft ze bij Jack aan dat ze zo even een momentje voor zichzelf nodig heeft. “Dat jij je ding gaat doen en ik m’n ding ga doen. Dat we alles even een plekje kunnen geven”.

De kans is klein (alleen wanneer Marissa laat op de avond is geboren heeft zij een tweede lijn in haar profiel), maar een 2e lijn is hier wel waar ik het eerste aan denk. Een 2e lijn, ook wel de kluizenaar genoemd, heeft veel te maken met de behoefte aan alleen-tijd en introspectie. Mensen met een 2e lijn in hun profiel hebben vaak de behoefte om zich terug te trekken en tijd voor zichzelf te nemen. Dit kan hen helpen om ervaringen te verwerken, dingen een plekje te geven en hun energie te herstellen.

Daarnaast heeft Marissa op 7 van de 9 charts op haar geboortedag poort 33 geactiveerd. Dit is de poort van privacy. Mensen met deze poort kunnen een sterke behoefte voelen om zich terug te trekken en tijd alleen door te brengen om hun gedachten en ervaringen te verwerken. Ze kunnen ook zeer selectief zijn over wanneer en met wie ze hun innerlijke gedachten en gevoelens delen.

Roy en Rosa

Aan het einde van deze aflevering zien we het vierde koppel worden gematcht: Roy en Rosa. Ook van deze koppelpartners zijn de charts volledig bevestigd. Zo leuk dat iedereen enthousiast diens geboortegegevens deelt voor deze analyses en zelf ook echt oprecht is geinteresseerd in de inzichten die ze op kunnen doen. MAFS producers: I’ve said it before and I’ll say it again –  ik hou me aanbevolen om de deelnemers hier volgend seizoen tijdens de opnames ipv daarna pas mee te ondersteunen.

Enthousiasme

Roy vertelt in gesprek met expert Marianne dat hij zichzelf nogal eens verliest in zijn enthousiasme – en dat als iets negatiefs ziet. “Als ik ergens heel erg enthousiast over word, vind ik het lastig dat te moeten verbergen. Ik ga dan op een gegeven moment alleen aan mezelf denken”.

Maar dat is precies hoe Roy als manifesting generator mag zijn. Als (manifesting) generator heb je onwijs veel energie en kun je door, door, door gaan, zolang je doet waar je enthousiast van wordt. Dat enthousiasme is dan ook precies jouw kracht. 

Als (manifesting) generator kun je snel denken dat je egoïstisch bent, wanneer je alleen maar doet waar je enthousiast van wordt, maar wanneer je enthousiast bent verleen je iedereen om je heen juist een service. Met jouw enthousiasme kun je de grootste positieve impact maken.

Vrijheid verliezen

Wanneer Rosa op haar beurt in gesprek is met expert Patrick geeft zij aan dat een van haar grootste problemen haar bindingsangst is. “Misschien ben ik bang om een soort van vrijheid te verliezen”.

Rosa heeft poort 29 geactiveerd in haar chart, de poort van toewijding en commitment. Deze poort gaat over het maken van verbintenissen. In de schaduw kan dit echter ook leiden tot angst voor binding, omdat je je zorgen kunt maken dat je niet in staat zal zijn om je beloften na te komen of volledig toegewijd te zijn aan een relatie.

Daarnaast heeft Rosa poort 44, de poort van alertheid. Zoals we eerder al zagen heeft deze poort een verband met het verleden. Dit kan leiden tot bindingsangst, als Rosa eerdere ervaringen heeft gehad die haar hebben geleerd dat relaties pijnlijk of onbetrouwbaar kunnen zijn. 

Maar wat ik hier vooral belangrijk vind is Rosa’s Triple split definition. Je hebt met deze definition verschillende eilandjes van gedefinieerde centers in je chart; niet alle centers zijn zonder onderbreking met elkaar verbonden. Hoewel het daardoor belangrijk is om te verbinden met de juiste personen, heeft Rosa  in die verbindingen meer vrijheid en flexibiliteit nodig. Je vindt jouw heelheid met triple split definition niet in één persoon, maar in beweging.

Wanneer Rosa te lang met één persoon of op één plek is, zonder flexibiliteit in haar dag, kan ze zich gevangen voelen.

Connectie

Haar koppelpartner Roy heeft simple split definition, waardoor hij juist wel goed verbinding kan maken met één persoon, hij kan zijn heelheid daar echt in zoeken. Rosa heeft ook nog eens de poorten die al Roy’s centers aan elkaar kunnen verbinden. Zij zorgt dus echt voor het gevoel van verbinding bij Roy, terwijl ze zelf wat meer vrijheid nodig heeft. Ik ben heel benieuwd of ze elkaars verschil hierin kunnen respecteren.

Ze mogen de ander echt proberen te ondersteunen in wat diegene nodig heeft, ook al is dat niet hetzelfde als wat je zelf nodig hebt en samen een balans proberen te vinden die voor hen beide goed voelt. Ze kunnen bijvoorbeeld ook samen tijd doorbrengen op een openbare plek, om op die manier gebruik te kunnen maken van de verschillende energie op die plek, en toch met elkaar te verbinden.

De volgende aflevering

In de volgende aflevering zullen we zien hoe Roy en Rosa elkaar het ja-woord geven, nemen we weer een kijkje bij de andere newlyweds op huwelijkreis en worden we voorgesteld aan de laatste twee koppels: Jeff & Victoria en Jeroen & Wendy.

Ook benieuwd geworden naar welke onderdelen jij in je chart hebt? Dat lees je in de ruim 100 pagina’s bevattende Beyond the Surface. Liever weten hoe jij en je partner elkaar het beste kunnen ondersteunen in jullie verschillen? Dan is The Connection wellicht iets voor je.

Met deze blogartikelen wil ik Human Design praktischer en levendiger voor je maken. Deze content dient voor informatieve, educationele en entertainment doeleinden. Hoewel deze analyses worden uitgevoerd door een Human Design coach, kun je deze artikelen niet beschouwen als persoonlijk consult. De afleveringen die ik analyseer zijn gebaseerd op momentopnames. Soms zullen die onderdelen bevestigd worden als ik de chart bevestigd krijg, soms zal blijken dat iemand zijn of haar design niet leeft. Bij iedere analyse die ik doe, zal ik expliciet vermelden of de chart bevestigd is en ik het over feiten heb, of dat ik puur analyseer op basis van wat ik op dát moment zie en het dus mijn 6e lijn perspectief is. Dit perspectief kan in de loop van de afleveringen veranderen. 

Meer weten over je host? Je volgt me (6/2 emotionele generator) op @hd.areagris. Via een DM naar dat kanaal of een mailtje naar hd@areagris.nl kun je contact met me opnemen.

Afbeelding: Studio Haviq

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hola, it’s me.

sharon

Een passievolle powerhouse [6/2 emotionele generator]. Verliefd op de zon, wijn en kaas en de Spaanse taal, maar bovenal fan van Human Design en reality tv.

Zoeken op de website