Niet Klein te krijgen

Zon: The Creative

Joost Klein heeft zijn zon (wat 70% van onze energie bepaalt) in poort 1 staan. Dit is de poort van zelfexpressie en gaat volledig om je eigen unieke stijl en creativiteit uiten. Het is de meest creatieve poort in het Human Design systeem. Met deze poort in zijn zon is Joost ervoor gemaakt om aandacht naar hem toe te trekken. Met deze poort hoeft hij zich er niet mee bezig te houden of hij de beste is, hij mag er simpelweg van genieten om creatief bezig te zijn.

Kanaal 10-34

Joost activeert kanaal 10-34: het kanaal van eigen overtuigingen.

Met dit kanaal is Joost hier om zijn eigen overtuigingen te ontdekken en volgen, hoe ongewoon ze ook zijn. Hij mag zijn eigen weg volgen. Hij kan hierdoor overkomen als arrogant of egoïstisch, maar het is precies de weg die hij dient te nemen.

Wanneer hij eenmaal een overtuiging heeft, kan hij elke storm aan om deze te volgen en anderen inspireren dat ook te doen.

Klein wordt groot. Ook – of misschien zelfs juist – zonder het Songfestival.

Cross of Defiance

Joost’ unieke aanwezigheid is bedoeld om zich vrij te uiten. Hij zal met deze cross echter individuen of maatschappelijke structuren tegenkomen die proberen op te leggen hoe hij zich moet uiten.

Zijn cross draait om het uitdagen van die beperkingen, omdat zelfexpressie niet beperkt kan worden tot een stel regels.

(Hij had zich al meerdere malen tegen de structuur en regels van het Songfestival uitgesproken).

Hij is hier om ervoor te zorgen dat zijn mening wordt gehoord en niet tot zwijgen kan worden gebracht of beperkt door krachten van buitenaf.

Generational trauma: poort 50

Zijn onbewuste mars staat in poort 50, de poort van waarden. Deze poort is er om binnen een maatschappij waarden vast te stellen en uit te dagen. Hij is hier om zijn eigen waarden te bepalen.

Je onbewuste mars geeft onder andere jouw potentiële generationele trauma aan. Met poort 50 is dit vaak gerelateerd aan chaos en corruptie. Ervaringen met hiërarchie, slachtoffer zijn van een systeem.

Met deze poort kan hij ofwel vol angst zitten om op te staan voor zijn eigen waarden – of vol woede zitten voor het zijn van slachtoffer.

Sabotage patroon: poort 51

Zijn onbewuste Saturn, de manier waarop Joost zichzelf kan straffen en saboteren, staat in poort 51, de poort van shock.

Wanneer Joost zichzelf saboteert, zal zich dit uiten als een wanhopige behoefte naar spanning, drama en chaos.

Deze poort bevat in de schaduw een diepgewortelde woede, gevolgd door roekeloos gedrag als gevolg van het onvermogen om stil te zitten en je gevoelens te verwerken.

(Door direct na zijn meest gevoeligste moment op het podium – tegen de afspraken/door hem gecreëerde waarden uit zijn poort 50 in – te worden gefilmd, werd hoogstwaarschijnlijk deze schaduwkant uit zijn poort 51 geactiveerd. Hij kreeg niet de ruimte en tijd om zijn gevoelens te verwerken – wat uiteindelijk leidde tot sabotage)

Mommy & Daddy issues

In zijn chart zien we tot slot zowel een hangende poort 50 als een hangende poort 6, waarvan je in deze post kunt zien dat dit kan duiden op mommy & daddy issues.

Dit is een heel mooi voorbeeld van dat dat dus niet per se hoeft te betekenen dat je ouders iets verkeerd hebben gedaan. Het kan ook dat je je ouders hebt moeten missen.
Note

Voor een gedegen human design analyse is een exacte geboortetijd nodig, die ik van Joost op dit moment niet heb. Ik heb daarom enkel aspecten besproken die tijdens zijn geboortedag hetzelfde blijven – en we dus zeker van kunnen zijn.

Matthew Perry

Een shadow analyse zien van iemand waar de geboortetijd wel van bekend is? In deze video behandel ik kort de chart van Matthew Perry

Máxima

Op mijn Instagram kanaal kun je daarnaast een korte analyse van Máxima’s chart vinden, waarvoor ik ook fragmenten uit de Videoland serie aan zal halen.

Illuminate


Benieuwd naar deze schaduw aspecten in jouw eigen chart? Je schaft Illuminate, waarin we een licht schijnen op jouw schaduw, aan via deze link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hola, it’s me.

sharon

Een passievolle powerhouse [6/2 emotionele generator]. Verliefd op de zon, wijn en kaas en de Spaanse taal, maar bovenal fan van Human Design en reality tv.

Zoeken op de website