Grijs gebied: Deze lessen heb ik geleerd

Het waren niet per se de dingen die ik op mijn CV zou zetten. Of in mijn Tinder bio for that matter. Maar wel de dingen die mij ruim 30 jaar hebben gekenmerkt. En de dingen waar ik me oh zo graag in wilde ontwikkelen.

Want ik dacht veel te veel na. M’n hoofd draaide overuren. Ik kon nooit iets loslaten, wou overal controle over hebben, en liefst ook een antwoord inclusief bewijs. 

Ik had altijd overal een mening over – en gaf die ook nog weleens ongevraagd. En ongenuanceerd.

Ik vertrouwde precies niemand, oordeelde en veroordeelde meer dan de gemiddelde rechter. 

Ik ging al m’n hele leven een stapje verder dan nodig. Stond altijd aan. Was altijd bezig. Wat op zich niet erg is, want die energie heb ik in me als generator. Ik moet bezig zijn.

Maar ik was niet altijd op de juiste manier bezig. Ik besteedde m’n energie niet altijd aan de juiste dingen,gebruikte haar niet altijd voor dingen waar ik enthousiast van werd.

En dat kostte me uiteindelijk meer energie dan dat het me opleverde.

Logisch als je weet dat ik de halve dag bezig was met me druk maken om dingen die niet de mijne waren om me druk om te maken. Controle wilde pakken over dingen waar je geen invloed op kúnt hebben.

Ik wilde m’n hoofd minder gebruiken. Niet overal een antwoord op willen. Niet overal een mening over hebben. Ik wilde kijken waar ik beïnvloed was door anderen.. Loslaten wat niet van mij was. 

En ik wilde anderen beter begrijpen. Minder oordelen en veroordelen. Minder hoge verwachtingen hebben.

Van anderen. En van mezelf. 

Ik wilde deconditioneren: m’n energie op de juiste manier inzetten. Voldoening in plaats van frustratie.

Ik ben er uiteraard nog niet. Deconditioneren duurt gemiddeld zo’n 7 jaar. Ik ga nog eens de fout in. Maar ik ben me er nu wel van bewust wanneer ik vanuit mijn schaduwkant handel.

Ik ben nog maar een aantal jaar bezig met mijn eigen experiment en mijn leven ziet er radicaal anders uit. Ik heb er natuurlijk wel een hoeveelheid aan HD materie, opleidingen en coaching doorheen gejaagd waar een ander gemiddeld 10 jaar over doet, maar het heeft me dan ook die eindeloze energie en voldoening teruggegeven waar ik zo lang naar zocht. 

Er is al zoveel verbeterd. In mezelf. In m’n relaties met anderen. In m’n business. Ik maak andere keuzes. Keuzes die ik voor ik met HD in aanraking kwam nooit had durven maken. Keuzes die buiten m’n comfortzone liggen. Keuzes die m’n hoofd absoluut niet logisch vindt. Maar de keuzes die ik maak op basis van mijn gevoel maken mijn leven zoveel beter dan de keuzes die ik maak met mijn hoofd.

In plaats van te initiëren, ben ik nu alleen aan het reageren. 

In plaats van beloftes te maken en me continu te willen bewijzen, werk ik nu met veel lossere deadlines.

In plaats van gehaast beslissingen nemen, of te reageren vanuit emoties, vraag ik nu om tijd – en geloof ik dat iets niet voor mij is, wanneer ik direct een keuze moet maken.

In plaats van overal mijn mening ongevraagd over geven, wacht ik tot om mijn mening wordt gevraagd. Tenzij ik vanuit m’n sacral voel dat ik iets bij mag dragen.

In plaats van alles strak te plannen, probeer ik nu meer met de flow mee te gaan. Iets wat me in Spanje overigens wel véél beter afgaat dan in Nederland. Gelukkig is een van de keuzes die uit m’n sacral in plaats van mijn hoofd kwam dan ook om eindelijk de stap te zetten om naar Valencia te verhuizen.

Ik duik nog steeds diep in details, maar in plaats van me alléén maar op de details te focussen, kan ik het grotere plaatje weer zien.

Ik klamp me niet meer krampachtig vast aan mijn identiteit (van jurist) uit angst voor verandering van iets dat zo goed werkte, maar omarm nu al mijn verschillende lagen. 

Ik doe alleen nog maar dingen waar ik echt enthousiast van word en laat al het andere los. Ik ontwikkelde een nieuw aanbod waarin al mijn passies samenkomen. 

Maar bovenal zie ik de wereld niet meer zo zwart-wit. Ik ben niet meer anti of pro. Want de wereld ís niet zo zwart-wit. Er is altijd een ander perspectief mogelijk, een speeltuin vol eindeloze mogelijkheden.

En dat is wat ik ook aan jou door wil geven. Want ik wil niet alleen de verandering zijn, maar ook de verandering leiden. 

Hola, it’s me.

sharon

Een passievolle powerhouse [6/2 emotionele generator]. Verliefd op de zon, wijn en kaas en de Spaanse taal, maar bovenal fan van Human Design en reality tv.

Zoeken op de website