Expeditie Robinson ’23: Wie heeft de meeste kans te overleven op basis van de human design chart?

Het is weer zo ver: 20 bekende Nederlanders strijden ook dit seizoen weer om de titel ‘Robinson’ door te overleven op een onbewoond eiland. Weinig voedsel, zware proeven. Wie gaat het tot het einde redden en speelt je Human Design chart daarin nog een rol? In deze artikelen neem ik je mee in de afleveringen van Expeditie Robinson 2023 door een Human Design bril.

Hoewel van de meeste BN’ers direct een geboortedatum verschijnt wanneer je de naam op Google intikt, was dit helaas niet voor iedereen even gemakkelijk te achterhalen. Gelukkig is het na wat speurwerk toch gelukt om van alle 20 deelnemers te weten wanneer ze jarig zijn en dus wanneer hun chart is ontstaan. 

Op dit moment (voor de eerste aflevering op tv is geweest), heb ik echter van geen van de deelnemers een specifieke geboortetijd. Wat ik in zo’n geval doe is verschillende charts van de geboortedag uitdraaien. Er is software die dat voor je kan doen, zoals de betaalde versie van 64keys

Voor de analyse in deze aflevering heb ik van elke deelnemer meerdere charts uitgedraaid en gaan vergelijken welke onderdelen gedurende de dag hetzelfde blijven en we dus als zekerheid mee kunnen nemen in deze analyses. Zodra de geboortetijd van iemand wel bekend is en daarmee de chart volledig is bevestigd, zal ik dit erbij vermelden.

Er doen dit seizoen onder andere een natuur-en dierenexpert, een olympisch kampioen roeien, en een personal trainer mee waarvan je zou denken dat ze ver kunnen komen, maar zien we de survival kenmerken ook terug in hun design? Een voorspelling van de winnaar van Expeditie Robinson 2023 die verder gaat dan fysieke kenmerken, kracht of kennis. Je leest het in dit artikel.

Jaimie

Wat mij opvalt bij Jaimie Vaes, die we kennen als mediapersoonlijkheid, als de ex van Lil Kleine, en de mannen tegenwoordig misschien vooral van de Playboy cover, is dat zij al direct aardig wat onderdelen heeft waarvan ik denk dat ze van belang kunnen zijn in Expeditie Robinson.

Ze heeft als manifesting generator de sacrale energie, de gedrevenheid uit het root center, en kanaal 29-46: hét kanaal van commitment en doorzettingsvermogen. Met dit kanaal kun je succes behalen waar anderen hebben gefaald. 29, de poort van commitment kán ook nog eens in haar zon zitten, wat 70% van je energie bepaalt. 

Guido

Guido dan, die de meeste van jullie zullen kennen uit GTST, heeft veel overeenkomsten met Jaimie. Ze zijn beide manifesting generator, met beide een emotionele autoriteit.

Een emotionele autoriteit kan naar mijn mening wellicht wat lastig kan zijn, omdat je in Expeditie redelijk snel beslissingen moet kunnen nemen, waar je als emotioneel gedefinieerde eigenlijk niet voor gemaakt bent.

Guido heeft echter wel, net als Jaimie als voordelen dat hij zijn sacraal en root gedefinieerd heeft.

Ze hebben ook beide een gedefinieerd G en throat center overigens, wat voor herkenning, maar ook voor clashes kan zorgen als de persoonlijkheden niet overeen komen of ze beide een gesprek willen domineren.

Ook in een van hun kanalen zullen ze harmonie kunnen vinden. Ze hebben namelijk beide kanaal 1-8. Dit is het kanaal van het creatieve rolmodel. Met dit kanaal ben je van nature een leider, al ben je er niet altijd in geïnteresseerd om gevolgd te worden.

Chelsey

Chelsey, model, is de eerste projector die we tegenkomen. Ook zij heeft emotionele autoriteit, waardoor ze niet in het moment kan beslissen. Wat zij echter ook heeft, en dat is de eerste in dit rijtje waarvan we dat zeker weten, is het overlevingsinstinct uit haar gedefinieerde spleen center én de wilskracht en motivatie uit haar gedefinieerde ego center. 

Daarnaast heeft Chelsey kanaal 19-49. Zij voelt aan waar anderen behoefte aan hebben en kan ook in die behoeften voorzien. Dit kanaal draait om familie, community en eten! Het zou dus zomaar kunnen dat Chelsey goed voor het eten kan gaan zorgen op het eiland.

Eva

Eva Simons, zangeres die na Raffish solo is gegaan, heeft zonder bevestigde geboortetijd helaas weinig zekerheden in haar chart zitten. Wat we wel zeker weten is dat ze een gedefinieerd root center (gedrevenheid) en spleen center (overlevingsinstinct) heeft, samen met kanaal 28-38: het kanaal van de vechter.

Hassan

Hassan, die vooral bekend is om zijn rol in GTST, is de eerste bevestigde generator. Hij heeft alles behalve zijn emotionele center gedefinieerd! Heel veel uit zijn design blijft gedurende de dag hetzelfde en kunnen we dus bevestigen. Hij heeft veel kanalen uit het understanding circuitry, waardoor hij logisch kan zijn en rustig kan blijven. Het is hiervoor wel belangrijk dat hij niet in de schaduwkant van zijn ongedefinieerde emotionele center gaat zitten. Daarnaast heeft hij net als Eva kanaal 28-38, het kanaal van de vechter.

Iris Enthoven

Iris Enthoven, onder andere radiomaker en podcast host is een manifesting generator. Van haar weten we helaas ook niet zoveel zeker.

Floris

Generator Floris is de natuur- en dierenexpert, wat op een onbewoond eiland in principe best handig kan zijn. Extra leuk bij hem is dat ook hij kanaal 19-49 heeft. Het kanaal van voorzien in behoeften, van etentjes met de community, of hoe wij human designers het ook wel eens noemen: het diertjes kanaal.

Interessant aan Floris is dat hij een volledig open spleen center heeft. Dat betekent dat er ook geen poorten zijn geactiveerd in zijn spleen. In open centers versterk je de energie van gedefinieerde centers nog wat sterker. Zal dit in zijn voor- of nadeel gaan werken?

Armand

Armand, uit Flikken Maastricht, is ook een generator. Hij heeft een sacrale autoriteit, waardoor hij snel beslissingen kan nemen en kanaal 2-14. Met dit kanaal ben je ontzettend belangrijk in een team; jij kunt naast het brengen van een visie ook de juiste (materiële) bronnen aantrekken. Je kunt iets simpels omzetten in iets groters en hebt het vermogen om vernieuwing door te voeren.

Wat leuk is om bij hem op te letten is dat hij zijn throat verbonden heeft aan zijn ajna, waardoor hij kan uitspreken wat hij denkt. Zouden zijn mede-eilanders dat op prijs gaan stellen?

Ilse

Ilse is de Olympisch kampioen roeister, waardoor je fysiek veel van haar kunt verwachten. Ik weet helaas nog niet zeker of ze generator of manifesting generator is, maar dus wel zeker dat ze uit die sacrale energie kan putten en uit de gedrevenheid van haar gedefinieerde root center. 

Ilse heeft daarnaast kanaal 42-53. Kenmerkend aan dit kanaal is dat zij altijd een volledige cyclus willen voltooien. Zou dit haar extra kracht geven om het hele programma af te willen maken?

Frits

Frits Wester, politiek verslaggever, is de tweede bevestigde projector van dit seizoen. Hij heeft als projector een erg open design, waardoor hij vatbaar is voor conditionering, maar ook veel wijsheid. Hij heeft wel een gedefinieerd root center met gedrevenheid en ambitie en een gedefinieerd spleen center, waardoor zijn survival instinct wel optimaal aan zal staan. Zal dit hem, ondanks zijn wat hogere leeftijd, toch ver kunnen brengen?

Roosmarijn

Roosmarijn, die je kunt kennen van Flikken, is net als Frits erg open in haar design. Zij heeft wel haar sacrale motor als generator en daarnaast ook haar root en spleen center gedefinieerd.

Opvallend aan Roosmarijn is verder dat zij kanaal 27-50 geactiveerd heeft. Met dit kanaal ben je van nature verzorgend. Mensen vertrouwen jou automatisch  en zoeken ondersteuning bij jou. Jij kunt je aangetrokken voelen tot het begeleiden van de volgende generatie of het creëren en onderhouden van waarden binnen een business of community. Je neemt met dit kanaal veel verantwoordelijkheid op je.

Irene

Irene van de laar, presentatrice, is de volgende projector, met een 50/50kans zelfs op een mental projector die enkel haar head en ajna center heeft gedefinieerd. Ze zal hierdoor mentaal erg sterk zijn. Zal dat haar verder helpen of juist in de weg gaan staan?

Jochen

Caberetier Jochen is een generator met de hele onderkant van zijn chart gedefinieerd. Hij heeft onder andere kanaal 32-54, het kanaal van ambitie. Met dit kanaal ben je ontzettend ambitieus en gedreven om succes te bereiken en geld te verdienen. Je kunt de behoefte voelen om heel hard te werken, en kunt zelfs worden omschreven als een workaholic. Met de juiste bondgenoten kun jij elk idee tot uitvoering brengen. Jw kunt de talenten van anderen zien en anderen helpen hun volle potentie te bereiken. Zal dat hem tot het einde kunnen brengen?

Iris van Lunenburg

De tweede Iris uit dit seizoen, Iris van Lunenburg, kun je kennen van Shownieuws. Ook Iris is generator. Iris heeft als groot voordeel dat zij naast haar sacrale center vol energie, ook haar ego center met wilskracht en spleen center met survival instinct gedefinieerd heeft.

Mark

Mark Baanders, manifesting generator, kun je kennen van PowNed. Hij heeft net als Irene een gedefinieerd head en ajna center waardoor hij mentaal sterk kan zijn, maar dit wordt bij hem ook nog eens versterkt door een aantal motor centers. Afhankelijk van zijn geboortetijd, kan hij zelfs alle 4 de motors gedefinieerd hebben, waardoor hij ook veel fysieke energie zal hebben.

Maxim

Maxim Froger, de zoon van Rene, is ofwel generator ofwel manifesting generator – sowieso ook weer de sacrale energie. Ook hij heeft kanaal 2-14 weer geactiveerd en kan dus voor de visie en middelen die die visie ondersteunen gaan zorgen.

Krista

Presentatrice Krista kan zowel generator als projector zijn. Ik ben heel benieuwd of we dit vroeg in de afleveringen kunnen observeren. Zij heeft haar survival instinct uit haar gedefinieerde spleen center en kanaal 1-8, die we eerder zagen bij de andere creatieve rolmodellen, als zekerheden.

Radmilo

Radmilo is personal trainer. Een manifesting generator met daardoor uiteraard een gedefinieerd sacraal center, maar ook een gedefinieerd spleen center. Hij heeft weer dat kanaal van vastberadenheid en doorzettingsvermogen, kanaal 29-46. Zij zon, 70% van zijn energie, staat daarnaast in poort 7. Een van de poorten van leiderschap. Gaan we die rol in het programma terugzien?

Roberta

Roberta is ook bekend van tv, maar dan als kokkin. Zij is bevestigd projector met een gedefinieerd spleen center en zal ook mentaal weer erg sterk zijn door haar gedefinieerde head en ajna center.  Opvallend aan Roberta is dat zij 5 van de 9 center heeft gedefinieerd, maar precies de 4 motor centers bij haar ongedefinieerd zijn. Ze heeft net als Radmilo poort 7 geactiveerd, maar dan als onderdeel van het volledige kanaal van leiderschap, kanaal 7-31.

Willem

Acteur Willem Voogd tot slot is misschien wel de enige manifestor dit seizoen, maar alleen wanneer hij vroeg in de nacht is geboren. Wanneer hij manifestor is, kan het zijn dat hij als initiatiefnemer op gaat treden. Dat kan nog eens versterkt worden door zijn gedefinieerd ego met wilskracht. Mocht je van Willem weten wanneer hij is geboren, hoor ik dit, net als van alle andere deelnemers, heel graag!
(Je kunt me bereiken via Instagram @hd.areagris of door een mailtje te sturen naar hd@areagris.nl)

Concluderend

Maar liefst 5 van de 20 deelnemers heeft kanaal 1-8 geactiveerd, het kanaal van het ceatieve rolmodel. Leiders die niet altijd gevolgd willen worden.

5 mensen zijn bevestigd manifesting generator, 4 mensen bevestigd projector, we hebben kans op slechts 1 manifestor en er doet geen enkele reflector mee aan dit seizoen, maar met maar 1% van de bevolking is dat niet heel gek.

6 deelnemers hebben bevestigd emotionele autoriteit, waardoor zij eigenlijk wat langer over hun beslissingen na mogen denken. 10 deelnemers gaan gebruik kunnen maken van de gedrevenheid uit hun gedefinieerde root center en maar liefst 14 van de 20 deelnemers heeft sacrale energie tot hun beschikking, waarbij 4 van die 14 dat ook als autoriteit heeft.

5 deelnemers hebben consistente wilskracht door hun gedefinieerde ego center,  en maar liefst 13 deelnemers heeft een gedefinieerd G center. Ik ben heel benieuwd om te zien of al die sterke persoonlijkheden met elkaar gaan clashen. En we hebben 9 gedefinieerde spleens met van nature survival instinct in ons midden.

We hebben daarnaast 2 deelnemers met het kanaal van doorzettingsvermogen, 29-46, 9 mensen met een geactiveerde poort 10, de poort van zelfliefde en tot slot 2 mensen met kanaal 19-49, het diertjeskanaal.

Wie denk jij dat op basis van deze informatie ver gaat komen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hola, it’s me.

sharon

Een passievolle powerhouse [6/2 emotionele generator]. Verliefd op de zon, wijn en kaas en de Spaanse taal, maar bovenal fan van Human Design en reality tv.

Zoeken op de website