Expeditie Robinson ’23 [afl 3]: Conflict

Een conflict tussen Eva en Iris, een proef voor Haxim, de volgende eilandraad en veel emoties. In dit artikel lees je de Human Design observaties van de derde aflevering van Expeditie Robinson 2023.

Conflict

Deze aflevering begint op afvallerseiland. Eva en Iris raken zichtbaar geirriteerd van elkaar. Eva neemt Iris kwalijk dat ze nog geen enkele keer iets uit zichzelf heeft gedaan. Nu is Iris generator en zal ze daartoe dus ook geen initiatief hoeven nemen, ze heeft iets nodig om op te reageren. Echter lijkt ze er ook niet met een positieve respons op te reageren wanneer Eva het aangeeft. Eva vertelt ons dat ze een beetje een lontje begint te krijgen, omdat ze het fijn zou vinden als het geven en nemen is.

Dit heeft veel weg van tribal circuitry, dat draait om onderhandelingen, om het leveren van een gelijkwaardige bijdrage. Helaas verschilt Eva’s chart gedurende de dag teveel om met zekerheid te kunnen zeggen of zij veel tribale energie in haar chart heeft zitten. 

Wanneer Iris en Eva van Mark, de nieuwe aanwinst op afvallerseiland, de brief krijgen over de proef, zien we dat Eva de brief positief benadert. “Er staat dat iemand het eiland gaat verlaten, niet dat iemand naar huis gaat”. Ze geeft ook aan dat zij dat zelf een fijne eigenschap van zichzelf vindt. Dit kan in haar poort 16 zitten – de poort van enthousiasme. Met deze poort kun je een stempel achterlaten op de wereld door je talenten in combinatie met jouw enthousiasme.

Op het kamp waar Mark is weggestemd, zien we dat Jochen daar nog steeds gevoelens bij heeft. Zelf geeft hij aan dat hij boos is, en dat eruit moet, dat hij dat niet mee wil nemen naar de proef. Jochen is een generator met sowieso een kanaal gedefinieerd tussen zijn root en spleen center en hoogstwaarschijnlijk ook tussen zijn root en emotionele center. Het is daarom belangrijk voor hem om zijn stress los te laten door lichamelijke activiteit en door zijn emoties volledig te doorvoelen. Dat kan met een kanaal tussen het root center en emotionele center onder andere door erover te praten. En dat is precies waarvan hij aangeeft dat te willen.

Terug naar het akkefietje tussen Eva en Iris. Eva vertelt tegen de camera dat ze haar emoties al een paar dagen op voelt bouwen en er gefrustreerd over is. Eva is op een 4/9 kans generator, op 3/9 MG en op 2/9 projector. Frustratie, die ze dus zelf aangeeft te hebben, is de not-self emotie van een generator of manifesting generator. Wij achten de kans nu dus nog groter, buiten het feit om dat ze echt hard werkt, dat ze een generator type is.

Op 3 van de 9 charts op haar geboortedag heeft Eva een gedefinieerd emotioneel center. Dat zou verklaren waarom ze haar emoties voelt opbouwen. Ook Iris heeft wat op Eva’s emoties aan te merken. “Jij hebt echt rare buien en rare emoties, en ik weet niet hoe het allemaal in je hoofd werkt”. 

De proef

Bij de proef tussen de kampen van deze aflevering zien we Jochen aan komen lopen en blij zijn met deze proef. “Ik zie een lekker lange proef, daar hou ik van, uithoudingsvermogen, ik denk ja dat is er eentje voor mij”. Dit uithoudingsvermogen zien we terug in zijn gedefinieerde sacraal en root center én in poort 32. Dit is de poort van duurzaamheid en uithoudingsvermogen. Jochen weet met deze poort instinctief of iets zijn energie waard is en of iets stand zal houden. Hij kan de continuiteit en het succes van een project waarborgen tot het einde. Hij heeft het uithoudingsvermogen om grote doelen te bereiken.

Eva is tijdens de proef een beetje kwijt wat zij moet doen. Ilse helpt haar daarbij. “Ik vertel haar gewoon heel rustig, stap voor stap wat ze moet doen. Ik probeer haar rustig te krijgen en door dat spel te begeleiden”. Ilse is op 6/9 kans een generator, die dat stap voor stap proces goed onder de knie hebben. Zeker als Eva MG is, die juist wat stappen in een proces over kan slaan, is het heel fijn voor haar om iemand als Ilse te hebben die haar met dat stap voor stap proces kan helpen. MG’s doen er op dat gebied goed aan om zich te omringen met generators.

Daarnaast heeft Ilse een gedefinieerd root center. Een kenmerk daarvan is dat je anderen rustig kunt maken in chaos, wat Ilse dus zelf aangeeft met Eva te hebben gedaan. 

Naast Willem’s projectorinzichten met de trap, heeft ook Maxim, of Haxim’s, talent voor bijltjes gooien bijgedragen aan de winst voor zijn team. Op 7 van de 9 charts op zijn dag heeft hij een tweede lijn in zijn profiel. Met deze lijn ben je een natuurtalent. Je kunt met deze lijn vaak niet uitleggen hoe je doet wat je doet of weet wat je weet, je kunt het gewoon.

Zelf zie je je eigen talenten echter niet meteen, doordat ze dus zo natuurlijk voor je komen. Anderen kunnen jou hiermee helpen door jou aan jouw talenten te herinneren. Dat zien we in deze aflevering ook heel erg terug. Naarmate hij meer complimentjes van de groep krijgt, krijgt hij er zelf ook steeds meer plezier in.

Tactiek voor de eilandraad

Eenmaal terug van de proef, bespreekt Irene met de vrouwen een tactiek voor de eilandraad. Ze spreekt uit dat ze verwacht dat Radmilo sowieso op zijn intuitie gaat stemmen en niet zoveel te maken wil hebben met bondjes. We zien Radmilo dat later ook bevestigen. 

Op 7 van de 9 charts van zijn geboortedag heeft Radmilo sacrale autoriteit, waardoor hij in het moment kan beslissen. Daarnaast heeft hij sowieso een gedefinieerd spleen center, waardoor hij ook een sterke intuitie zal hebben. Het is dus te verklaren dat hij in het moment gaat beslissen wie hij weg gaan stemmen en zich daar vooraf niet teveel mee bezig wil houden.  

Nek-aan-nek

Hoewel het een nek-aan-nek race is tussen Irene en Frits, is het uiteindelijk Irene die eruit wordt gestemd. Wanneer Art aangeeft dat zij nog niet naar huis, maar naar afvallerseiland gaan, zien we Irene twijfelen. “Wat als ik daar niet naartoe wil? Ik wil niet alleen zijn”.

Hoewel ik het raar vind dat daar niet echt op in wordt gegaan, of Irene door de terugkomst van Eva nog niet helemaal doorhad dat ze er niet alleen zou zijn, bekeek ik het uiteraard ook even vanuit een HD perspectief. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat Irene split definition in haar chart heeft, waardoor het ook echt moeilijk is om alleen te zijn.

Ik ben erg benieuwd of we haar chart nog kunnen bevestigen, zodat we dit beter kunnen bekijken.

Ben je ook benieuwd geworden naar welke onderdelen jij in jouw chart hebt zitten? Je leest het in de gepersonaliseerde gids van ca. 100 pagina’s: Beyond The Surface.

Met deze blogartikelen wil ik Human Design praktischer en levendiger voor je maken. Deze content dient voor informatieve, educationele en entertainment doeleinden. Hoewel deze analyses worden uitgevoerd door een Human Design coach, kun je deze artikelen niet beschouwen als persoonlijk consult. De afleveringen die ik analyseer zijn gebaseerd op momentopnames.

Soms zullen die onderdelen bevestigd worden als ik de chart bevestigd krijg, soms zal blijken dat iemand zijn of haar design niet leeft. Bij iedere analyse die ik doe, zal ik expliciet vermelden of de chart bevestigd is en ik het over feiten heb, of dat ik puur analyseer op basis van wat ik op dát moment zie en het dus puur mijn perspectief is. Dit perspectief kan in de loop van de afleveringen veranderen. 

Meer weten over je host?

Je volgt me (6/2 emotionele generator) op @hd.areagris

Via een DM naar dat kanaal of een mailtje naar hd@areagris.nl kun je contact met me opnemen (bijvoorbeeld met jouw geboortegegevens als deelnemer).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hola, it’s me.

sharon

Een passievolle powerhouse [6/2 emotionele generator]. Verliefd op de zon, wijn en kaas en de Spaanse taal, maar bovenal fan van Human Design en reality tv.

Zoeken op de website