Boer Zoekt Vrouw ’23 [afl 1]: Brieven

Boer Zoekt Vrouw 2023 is officieel van start! In dit artikel lees je Human Design observaties van de eerste aflevering, waarin de boeren van dit seizoen hun brieven krijgen.

Diner

Maar voor ze de brieven krijgen, hebben ze eerst nog een gezamenlijk diner waar Yvon vraagt hoe het met de zenuwen zit.

Claudia: “Ik wou dat het al volgende week was, dat het achter de rug was. Dat je weet wat er allemaal gaat gebeuren”. Hier zien we weer een stukje controle terugkomen, wat we in de kick-off aflevering ook al bij Claudia observeerden.

Ik heb inmiddels de geboortedag (nog zonder tijd) van Claudia en gedurende de volledige dag blijft haar ego center ongedefinieerd. Nu ze toch heel graag de controle wil hebben, en wil weten wat er gebeurt, wijst dat erop dat ze in de schaduw van dit center zit. 

Piet antwoordt op Yvon dat hij vooral zin heeft om zijn persoon te leren kennen en “hoe die familie dan bij mijn familie zou passen, of niet. Maar misschien denk ik dan een beetje te ver, he?”

Piet is, net als waarschijnlijk alle andere boeren uit dit seizoen (alleen Richard heeft een ⅓ kans om projector te zijn) een generator type. Generators hoeven en kúnnen in principe niet zo ver vooruit denken. 

Als generator ben je hier om te reageren. Je kunt pas een antwoord op iets hebben wanneer het in je wereld verschijnt. Je sacrale respons, je onderbuikgevoel, zal dan automatisch ja of nee voelen op wat jou wordt aangeboden.

Je mag het leven naar je toe laten komen, wachten op iets buiten je (zoals een berichtje, een vacature, een idee dat iemand deelt, of een persoon) en daar met je gevoel op reageren. Je hebt als generator dan ook geen (5jaren)plan nodig, jouw pad ontstaat terwijl je loopt.

Dat Piet direct denkt aan hoe de families met elkaar gaan, kunnen we toewijzen aan tribal circuitry. Dat circuit is sterk verbonden met het concept van familie, gemeenschap en community. Het gaat over zorgen voor elkaar, het delen van middelen en ondersteunen van de groep. 

Personen met veel tribal circuitry in hun design voelen vaak een diepe verantwoordelijkheid voor de mensen in hun leven. We kunnen echter pas goed beoordelen of Piet vooral tribal circuitry in zijn chart heeft, wanneer we zijn specifieke geboortetijd hebben (voor nu is alleen zijn geboortedatum bekend – en kan ik enkel iets met zekerheid zeggen over de onderdelen die gedurende de dag hetzelfde blijven, zoals zijn gedefinieerde G center).

Dit center staat voor identiteit, richting en liefde. Wanneer het G center gedefinieerd is, kan zich dit uiten in een sterke wens om harmonie en verbinding te creëren tussen de mensen die belangrijk voor je zijn, zoals je familie en de familie van je partner.

De dag van de brieven

De volgende ochtend starten we ook met Piet, die niet zo goed heeft geslapen. Hij geeft aan dat hij altijd onrustig slaapt. Zodra we Piet’s geboortetijd hebben, neem ik ook heel graag een kijkje in zijn Dreamrave chart – de chart die je krijgt wanneer je slaapt. Daar kunnen factoren in zitten die voor een onrustige slaap kunnen zorgen.

Wanneer alle boeren inmiddels de brieven hebben ontvangen (ik was echt een beetje verbaasd over de verdeling tussen het aantal brieven!), gaat de rest van deze aflevering natuurlijk vooral over het (kunnen) maken van keuzes.

Keuzes maken – emotionele versus sacrale autoriteit

Wanneer Yvon vraagt of Claudia een beetje goed is in het maken van keuzes, vertellen haar vrienden dat “ze daar wel wat hulp bij kan gebruiken”, en zij daarvoor mee zijn gekomen. 

Claudia heeft een gedefinieerd emotioneel center – en daarmee ook emotionele autoriteit. Dat betekent niet dat ze niet goed is in keuzes maken, maar vooral dat ze hier vaak wat langer de tijd voor nodig heeft. 

Claudia is, net als Piet, een generator en mag dus op haar onderbuik gevoel afgaan of ze ergens een ja of nee op voelt. Ze doet er daarna echter goed aan, om die keuze nog even te doorvoelen tot ze tot helderheid komt. Soms duurt dat een uur, soms dagen.

Bij Bernice, een generator met sacrale autoriteit, werkt dat anders. Zij kan met haar autoriteit in het moment beslissen. Zij weet wanneer iets in haar wereld verschijnt, meteen of ze daar een ja of nee op voelt. Dat zien we ook goed terug wanneer Yvon haar een beetje wil helpen met haar keuze. Yvon laat Bernice een foto van een briefschrijver zien, en vraagt aan Bernice of ze het leuk zou vinden als hij volgende week voor haar zou staan. “Ja”, reageert Bernice vrij snel.

Vóór Bernice en Yvon het ‘generator vragen spelletje’ spelen, hebben ze echter een serieus gesprek buiten. “Ik word niet zo snel enthousiast, ik denk vooraf toch al dat het niks gaat worden”, horen we Bernice zeggen wanneer Yvon aangeeft haar niet goed te kunnen peilen.

Wanneer Bernice in de nacht is geboren, heeft zij poort 32, de poort van duurzaamheid en uithoudingsvermogen. Deze poort komt echter ook met een angst: faalangst. Wanneer Bernice in de schaduw van deze poort zit, kan dit leiden tot pessimisme. 

Aan de andere kant van de molen, bij Richard, zien we dat keuzes maken bij hem met zijn emotionele autoriteit weer anders gaat. Over een van de brieven twijfelt hij zichtbaar. “Ik weet het niet, leg maar op die stapel anders”. 

“Dat hoeft niet hoor”, zegt zijn vriend. “Als jij denkt ‘nee’ is dat ook duidelijk toch”. 

“Dat is ook wel weer zo”, reageert Richard. Vervolgens is het een paar seconde stil…”Leg toch maar ff bij misschien”.

Hoewel de vriend van Richard vast met alle goede bedoelingen wilde helpen, deed Richard er hier met zijn emotionele autoriteit dus goed aan om de brief nog even op de misschien stapel te leggen in plaats van direct nee te zeggen als hij nog niet zeker was. Op deze manier kon hij de keuze later alsnog maken.

Speeddates

Heel veel meer zagen we in deze aflevering helaas nog niet, maar dat verandert komende week allemaal wanneer alle boeren hun eerste speeddates hebben. Mijn observaties van die aflevering lees je hier volgende week terug!

Benieuwd geworden naar hoe jij het beste keuzes kunt maken? Je leest dat – en nog veel meer – in jouw gepersonaliseerde Beyond the Surface gids.

Met deze blogartikelen wil ik Human Design praktischer en levendiger voor je maken. Deze content dient voor informatieve, educationele en entertainment doeleinden. Hoewel deze analyses worden uitgevoerd door een Human Design coach, kun je deze artikelen niet beschouwen als persoonlijk consult. De afleveringen die ik analyseer zijn gebaseerd op momentopnames.

Soms zullen die onderdelen bevestigd worden als ik de chart bevestigd krijg, soms zal blijken dat iemand zijn of haar design niet leeft. Bij iedere analyse die ik doe, zal ik expliciet vermelden of de chart bevestigd is en ik het over feiten heb, of dat ik puur analyseer op basis van wat ik op dát moment zie en het dus puur mijn perspectief is. Dit perspectief kan in de loop van de afleveringen veranderen. 

Meer weten over je host?

Je volgt me (6/2 emotionele generator) op @hd.areagris

Via een DM naar dat kanaal of een mailtje naar hd@areagris.nl kun je contact met me opnemen (bijvoorbeeld met jouw geboortegegevens als deelnemer).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hola, it’s me.

sharon

Een passievolle powerhouse [6/2 emotionele generator]. Verliefd op de zon, wijn en kaas en de Spaanse taal, maar bovenal fan van Human Design en reality tv.

Zoeken op de website