Boer Zoekt Vrouw ’23 [afl 4]: Logeerweek

Alle boeren hebben hun drie overgebleven deelnemers inmiddels op bezoek tijdens de logeerweek. In dit artikel neem ik je mee in de Human Design observaties van de 4e aflevering van Boer Zoekt Vrouw 2023 – met onder andere hoe een 4e lijn relaties opbouwt, een generator volledig in haar element en het vanzelf ontstaan van je pad.

[Johan] Vrienden

“Onze ouders zijn vrienden, zij komen hier uit de buurt”, geeft Johan aan voordat hij naar Zweden vertrekt voor de logeerweek met Bernice. Op 6 van de 9 charts op zijn geboortedag heeft Johan een 4e lijn in zijn profiel.

Mensen met een 4e lijn in hun profiel zijn meestal niet zo comfortabel met vreemden of onverwachte veranderingen. Ze geven de voorkeur aan stabiliteit en voorspelbaarheid, en ze bouwen relaties op die gebaseerd zijn op vertrouwen en zekerheid.

Voor een 4e lijn kan het ontmoeten van nieuwe mensen of het aangaan van nieuwe situaties soms als een risico voelen. Ze hebben vaak tijd nodig om vertrouwen op te bouwen. Voor 4e lijnen komen nieuwe kansen en mensen dan ook vaak op hun pad door hun bestaande netwerk, door mensen die ze al kennen. Daten met mensen die je al kent of waar je al vrienden mee bent, kan vaak een natuurlijke en comfortabele keuze voor een 4e lijn zijn.

[Bernice] In haar element

Eenmaal aan het werk op de boerderij, zien haar mannen haar van een heel andere kant. “Ja, nu is zij helemaal in haar element natuurlijk. Dat zag je wel meteen op het begin, dat ze lekker op haar gemak is. Ze is aan het genieten van wat ze doet”, horen we Yorick zeggen.

Bernice is een bevestigde generator. Als generator is het cruciaal om werk te doen dat je echt leuk vindt en waar je van geniet. Wanneer je in je element bent en doet wat je leuk vindt, kan je sacrale energie vrij stromen, wat leidt tot een diep gevoel van voldoening en vervulling, wat je uiteraard dan ook uitstraalt naar de wereld om je heen.

[Eugenie] Fysiek hard werken

“Hard werken. Fysiek hard werken is mijn ding”, geeft Piet’s Eugenie aan. Ze heeft kanaal 20-34 geactiveerd.

Dit is het klassieke manifesting generator kanaal; waar de gedrevenheid om actie te ondernemen wordt begeleid door een sacrale response. Met dit kanaal kun je moeilijk stilzitten en wil je lekker bezig zijn. Je dient wel te wachten op iets externs om op te reageren, om je charismatische kracht op de juiste manier in te zetten. Eugenie heeft met dit kanaal de kracht en energie om voor een lange periode ergens mee bezig te zijn.

[Robin] Beweeglijk

“Ik ben wel een beweeglijk iemand. Zo zou ik mezelf omschrijven”, zegt Richard’s Robin terwijl ze achter de piano zit. “Ik vind het leuk om veel dingen te leren”.

Op 4 van de 9 charts op haar geboortedag heeft Robin een 6/2 profiel. De 6e lijn heeft drie duidelijke levensfasen. De eerste fase, die duurt tot ongeveer 28-30 jaar, wordt vaak de ‘trial and error’ fase genoemd. Tijdens deze periode is de 6e lijn een 3e lijn, waar experimenteren en persoonlijke ontdekkingen centraal staan. 

In deze fase is er een sterke drang om ervaringen op te doen en te leren door vallen en opstaan. Dit kan leiden tot veel beweeglijkheid, flexibiliteit en aanpassingsvermogen. Het kan een tijd zijn van veel veranderingen en aanpassingen. Een 6e lijn ontwikkelt zich door die verschillende fases tot rolmodel, waardoor het belangrijk is dat ze leergierig zijn om deze wijsheid vervolgens met anderen te delen.

Terugtrekken om te reflecteren

“Maar ik ben ook wel iemand die het nodig heeft om zich soms even terug te trekken en alle indrukken weer een beetje te laten indalen, zeg maar”. Deze uitspraak past dan weer heel goed bij de andere profiellijn die Robin op 4 charts heeft, de tweede lijn.

De tweede lijn wordt vaak de hermit genoemd. Dit komt doordat mensen met een tweede lijn in hun profiel vaak de behoefte voelen om zich terug te trekken en tijd alleen door te brengen. Dit is een essentieel onderdeel van hun proces, omdat het hen helpt om te reflecteren, op te laden en hun ervaringen te verwerken.

Stap voor stap

“Ik ben echt een gevoelsmens. Ik heb dit echt nog niet stap voor stap uitgedacht, hoe het er allemaal uit moet gaan zien. Dat past ook helemaal niet bij me”.

En als de generator die Robin is, klopt dat helemaal.

Als generator is je strategie om te reageren, wat betekent dat je het beste kunt wachten op duidelijke signalen van je sacraal voordat je actie onderneemt. Dit betekent dat in plaats van een vijfjarenplan te maken, je pad zich stap voor stap zal ontvouwen.

Dit betekent niet dat je geen doelen of ambities kunt hebben, maar eerder dat de manier waarop je die doelen bereikt, zich op een meer organische manier kan ontvouwen. Je kunt merken dat je wordt aangetrokken tot bepaalde kansen of ervaringen, en door te reageren op je onderbuikgevoel, kun je je pad voorwaarts vinden in plaats van deze al helemaal uit te werken.

Observaties over de vorige afleveringen van Boer Zoekt Vrouw kun je hier vinden.

Ook benieuwd geworden naar welke onderdelen allemaal in jouw chart zitten? Je leest het in Beyond The Surface.

Met deze blogartikelen wil ik Human Design praktischer en levendiger voor je maken. Deze content dient voor informatieve, educationele en entertainment doeleinden. Hoewel deze analyses worden uitgevoerd door een Human Design coach, kun je deze artikelen niet beschouwen als persoonlijk consult. De afleveringen die ik analyseer zijn gebaseerd op momentopnames. Soms zullen die onderdelen bevestigd worden als ik de chart bevestigd krijg, soms zal blijken dat iemand zijn of haar design niet leeft. Bij iedere analyse die ik doe, zal ik expliciet vermelden of de chart bevestigd is en ik het over feiten heb, of dat ik puur analyseer op basis van wat ik op dát moment zie en het dus mijn 6e lijn perspectief is. Dit perspectief kan in de loop van de afleveringen veranderen. 

Meer weten over je host? Je volgt me (6/2 emotionele generator) op @hd.areagris. Via een DM naar dat kanaal of een mailtje naar hd@areagris.nl kun je contact met me opnemen.

Afbeelding: Linelle Deunk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hola, it’s me.

sharon

Een passievolle powerhouse [6/2 emotionele generator]. Verliefd op de zon, wijn en kaas en de Spaanse taal, maar bovenal fan van Human Design en reality tv.

Zoeken op de website