Boer Zoekt Vrouw ’23 [afl 3]: Dagdates

Klimmen, een workshop mime, asperges steken.. voor de activiteiten hoefden we deze aflevering niet per se te kijken. Maar interessante Human Design observaties waren er ook deze derde aflevering van Boer zoekt Vrouw 2023 weer genoeg. In dit artikel neem ik je mee in onder andere Piet’s verlegenheid, kijken we naar de stillere Jasmijn, (het gebrek aan) heimwee van Richard en de toch weer onzekere Bernice.

Piet’s verlegenheid

“Maar Piet, jij mag ons ook vragen stellen he. Ben je verlegen ineens?”, vraagt een van zijn vrouwen hem tijdens het pottenbakken. “Ik ben eigenlijk wel verlegen ja”, reageert Piet met een ongemakkelijk lachje. “Een beetje de kat uit de boom kijken”.

Op 7 van de 9 charts op zijn geboortedag heeft Piet een 2e lijn in zijn profiel. Als tweede lijn is het een natuurlijk onderdeel van je design om wat verlegen te zijn en de kat uit de boom te kijken. Het is geen tekortkoming, maar eerder een teken van je unieke manier van interactie met de wereld. Tweede lijnen mogen namelijk wachten op de ‘roeping’ of uitnodiging van anderen om hun kennis en inzichten te delen. Zij mogen selectief zijn in voor wie ze naar buiten treden.

Insecten eten

Wat is een beter gespreksonderwerp tijdens het eten dan… precies, eten? Dat is wat Haico’s vrouwen moeten hebben gedacht toen ze hem vroegen of hij insecten zou eten. “Ja hoor! Ik ben niet zo iemand van dat ken ik niet, dus dat eet ik niet”.

Geen gevalletje “wat de boer niet kent, eet hij niet” dus, onze Haico. Zonder specifieke geboortetijd is het heel moeilijk om te zeggen wat zijn determination (ook wel digestion genoemd) is, maar ik denk door dit fragment dat we “taste” determination in ieder geval weg kunnen strepen.

Met taste determination, en dan zeker closed taste, voel je je het meest comfortabel bij het eten van voedsel dat je kent en waar je van houdt. Je bent met deze determination van nature selectief en picky. Je houdt graag vast aan wat je kent en lekker vindt.

Met (closed) taste determination hoef je ook geen variatie te forceren; het is helemaal niet gezond voor jou om te veel in je op te nemen. Jouw lichaam weet heel snel of jou iets bevalt of niet, het geeft je natuurlijke grenzen aan.

Ik ben erg benieuwd wat Haico’s determination wél is.

Stiller in groepen

Om even op Haico’s date te blijven: het valt hem op dat sommige dames meer praten en sommige wat minder. “Nouk is stiller, Jasmijn is stiller. Die houden zichzelf een beetje op de achtergrond”.

Jasmijn geeft aan dat ze het moeilijk vindt haar plaats in te nemen. “Ik vind gesprekken één op één ook makkelijker”.

Jasmijn heeft een ongedefinieerd throat center. Dit kan leiden tot uitdagingen in communicatie, vooral in situaties waar anderen veel praten. Mensen met een ongedefinieerd throat center kunnen zich soms overweldigd voelen door de druk om te spreken of deel te nemen aan gesprekken, en kunnen moeite hebben om hun stem te laten horen.

Melanie, die het meeste aan het woord leek, heeft een gedefinieerd throat center. Dit betekent dat je een consistente en betrouwbare manier hebt om te communiceren en jezelf uit te drukken. Dit kan betekenen dat je vaak het voortouw neemt in gesprekken of dat je je comfortabel voelt om je mening te geven.

Met een gedefinieerd throat center kun je vaak het gesprek domineren en weinig ruimte overlaten voor anderen om te spreken. Om je bewust te worden van dit patroon kun je bewust pauzes inlassen in je spreken om anderen de kans te geven hun gedachten en gevoelens te delen. Of in dit geval: om ook vragen te kunnen stellen aan Haico.

De vraag is echter of het dan in de groep wel was gebeurd. Zoals Jasmijn zelf al aangeeft, voelt ze zich 1 op 1 comfortabeler. Op 6 van de 9 charts op haar geboortedag is Jasmijn een projector. Projectors hebben een unieke energiedynamiek die hen bijzonder geschikt maakt voor één-op-één interacties. Ze hebben een diep penetrerende aura die hen in staat stelt om anderen op een diep niveau te begrijpen.

In groepssituaties kan het echter moeilijker zijn voor projectors om hun plek te vinden. Dit komt omdat hun energie niet is ontworpen om te concurreren met de meer duurzame energie van generators of de initiërende energie van manifestors. Ze kunnen zich overweldigd voelen door de energieën van anderen en moeite hebben om gehoord of erkend te worden.

Het is belangrijk voor projectors om te onthouden dat hun waarde niet ligt in het doen, maar in het zijn. Ze hoeven niet te proberen om bij te houden of te concurreren met anderen. In plaats daarvan kunnen ze het beste wachten tot ze worden uitgenodigd en erkend voor hun unieke energie.

Ik ben heel benieuwd hoe we deze dynamiek tijdens de logeerweek gaan ervaren.

Heimwee

“Nee, nooit”, antwoordt Richard als hem wordt gevraagd of hij nooit heimwee heeft. “Dat heb ik nog nooit gehad. Ook niet tijdens mijn studies, toen was ik ook altijd ver van huis. Of op reis”.

Richard heeft een gedefinieerd G center. Mensen met een gedefinieerd G center in hun design hebben vaak een sterk gevoel van identiteit en richting. Ze weten wie ze zijn en waar ze naartoe willen in het leven. Dit kan betekenen dat ze minder geneigd zijn om heimwee te ervaren bij emigratie, omdat ze zich over het algemeen comfortabel voelen met wie ze zijn, ongeacht waar ze zich bevinden.

Doe ik het wel goed?

Waar het vorige week tijdens de speeddates ineens onwijs goed leek te gaan, zagen we Bernice deze week toch weer wat in haar schulp kruipen. Ook haar mannen merken op dat ze niet veel vragen stelt en op de achtergrond is.

“Als ik te veel mezelf ben, is dat dan wel goed? Denken ze dan niet van ‘nou, dat is wel een afknapper’?”.

Van Bernice kunnen we zonder haar geboortetijd (als je dit leest Bernice, je bent heel erg welkom in mijn DM) helaas niet zeggen of zij een gedefinieerd of ongedefinieerd G center heeft.

Met een gedefinieerd G center heb je een consistent gevoel van wie je bent, maar wanneer je in de schaduw van dit center leeft, kun je wel alsnog bang zijn om je echte zelf te laten zien uit angst dat je wordt afgewezen. Met een ongedefinieerd G center kan er aan de andere kant veel onzekerheid bestaan, omdat je identiteit minder stabiel en consistent is.

Wat we wél zeker weten is dat Bernice een ongedefinieerd ego center heeft. Het hebben van een ongedefinieerd ego center kan leiden tot gevoelens van onzekerheid of het gevoel dat je niet goed genoeg bent. Het is belangrijk om te onthouden dat dit gevoel van onzekerheid niet voortkomt uit een gebrek aan waarde of bekwaamheid. In plaats daarvan komt het voort uit het feit dat je ego niet consistent is. Dit betekent dat je niet altijd dezelfde mate van wilskracht of zelfvertrouwen zult voelen.

In plaats van te proberen jezelf te bewijzen of te voldoen aan de verwachtingen van anderen, kan het nuttig zijn om te leren vertrouwen op je innerlijke autoriteit om beslissingen te nemen die goed voor je zijn. Dit kan je helpen om je eigen waarde te herkennen en te waarderen, ongeacht wat anderen van je denken.

Volgende week zien we hoe het de boeren en hun kandidaten vergaat in de logeerweek.

Observaties over de vorige afleveringen van Boer Zoekt Vrouw kun je hier vinden.

Ook benieuwd geworden naar welke onderdelen allemaal in jouw chart zitten? Je leest het in Beyond The Surface.

Met deze blogartikelen wil ik Human Design praktischer en levendiger voor je maken. Deze content dient voor informatieve, educationele en entertainment doeleinden. Hoewel deze analyses worden uitgevoerd door een Human Design coach, kun je deze artikelen niet beschouwen als persoonlijk consult. De afleveringen die ik analyseer zijn gebaseerd op momentopnames. Soms zullen die onderdelen bevestigd worden als ik de chart bevestigd krijg, soms zal blijken dat iemand zijn of haar design niet leeft. Bij iedere analyse die ik doe, zal ik expliciet vermelden of de chart bevestigd is en ik het over feiten heb, of dat ik puur analyseer op basis van wat ik op dát moment zie en het dus mijn 6e lijn perspectief is. Dit perspectief kan in de loop van de afleveringen veranderen. 

Meer weten over je host? Je volgt me (6/2 emotionele generator) op @hd.areagris. Via een DM naar dat kanaal of een mailtje naar hd@areagris.nl kun je contact met me opnemen.

Afbeelding: Linelle Deunk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hola, it’s me.

sharon

Een passievolle powerhouse [6/2 emotionele generator]. Verliefd op de zon, wijn en kaas en de Spaanse taal, maar bovenal fan van Human Design en reality tv.

Zoeken op de website