Boer Zoekt Vrouw ’23 [afl 2]: Speeddates

Alle boeren speeddaten deze week met de door hen zelf uitgekozen 10 deelnemers. Of nou ja, bijna allemaal dan. In dit artikel bespreek ik de Human Design observaties van deze speeddate aflevering van Boer Zoekt Vrouw 2023 met je.

Administratie

Ondanks dat er voor Piet – wegens onbekende redenen – 3 afmeldingen zijn, heeft hij voor zijn overige speeddates goed zijn huiswerk gedaan, aldus Yvon. Dit kan te maken hebben met zijn volledig open head center.

Mensen met een ongedefinieerd (niet-ingekleurd) of open (ook geen geactiveerde poorten) head center kunnen gemakkelijk worden beïnvloed door de gedachten en ideeën van anderen. Dit betekent dat ze soms moeite kunnen hebben om zich te concentreren op hun eigen gedachten en ideeën.

Door je voor te bereiden op een gesprek en aantekeningen te maken, kun je je eigen gedachten en ideeën ordenen en vastleggen voordat je in een gesprek stapt.

Ook lijstjes-man Richard heeft zich weer goed voorbereid, al pakt hij het volgens Yvon dan weer net iets te zakelijk aan.

“Ik probeer het beste eruit te halen”, geeft Richard aan. “Ik heb dingen die me aanspraken groen gemaakt, andere punten geel. Dingen waar ik minder mee heb of over moet navragen heb ik rood gekleurd”.

“Dat is wel een beetje een gevaar, deze administratie”, horen we Yvon zeggen. “Dat je het misschien een klein tikkeltje zakelijk aanpakt”.

“Maar als het op papier staat is het ook zakelijk, toch?”, de jurist in me gniffelde tevreden, totdat ook ik Richard’s logica even kwijtraakte. “Dan kan je veel spontaner en flexibeler een gesprek voeren. Dan kan je je gevoel laten spreken”.

We zien bij Richard zowel een gedefinieerd throat center als gedefinieerd emotioneel center, maar geen verbinding tussen die twee. Hij kan zijn emoties dus niet van nature uitdrukken. Wellicht heeft hij daarom wat sturing vanuit zijn voorbereiding nodig.

De voorbereiding past in ieder geval wel goed bij zijn ongedefinieerde head center. Daarnaast heeft Richard op de meeste charts op zijn geboortedag een overschot aan variabelen die naar links wijzen, waar ik het in de kick-off aflevering ook al over had.

Bij linkse variabelen past een strategische, gestructureerde aanpak. Een grondige voorbereiding, een zakelijke aanpak en het gebruik van kleuren om te leren zijn kenmerken die vaak geassocieerd worden met de linker variabelen in het Human Design systeem. 

Eens een boer…

Kandidate Ingrid, die is gekomen voor boer Piet, heeft zelf ook een melkvee bedrijf gehad – én net als Piet afscheid van de koeien genomen. “Maar je blijft altijd boer”, zegt ze.

Naast van alle boeren, hebben we ook van alle kandidaten dit jaar de geboortedata! Helaas nog wel zonder specifieke geboortetijden, dus vergelijk ik van de geboortedag diverse charts om te zien welke onderdelen gelijk blijven en we dus zeker van kunnen zijn.

Ingrid heeft een ongedefinieerd G center, waardoor deze uitspraak opmerkelijk is. Met een ongedefinieerd G center ben je hier namelijk om verschillende rollen in het leven aan te nemen – en je niet slechts met één ding te identificeren. Het kan zijn dat Ingrid hier heel erg in de schaduw zit en er nog moeite mee heeft een oude identiteit los te laten. Dat kan ook versterkt worden door haar ongedefinieerde spleen center, waardoor je er moeite mee kunt hebben om dingen los te laten.

Piet maakt haar zin af: “Eens een boer, altijd een boer”. Hij heeft echter wel een gedefinieerd G center, waardoor hij een duidelijke richting in zijn leven heeft. Bij hem past de uitspraak dus, ondanks dat hij ook geen melkveehouder meer is, beter.

Geen vlees

Ondanks Richard’s geordende administratie, kwam hij toch voor een verrassing te staan. “Dat stond niet in de brief!”

Na zo’n uitspraak zou je denken dat iemand achter heeft gehouden 5 kinderen te hebben, maar nee, kandidate Robin eet geen vlees.

Er zijn een aantal markers in een chart die kunnen wijzen op het al dan geen vlees eten. En dan niet of je dat wil eten (want dat bepaalt natuurlijk enkel je autoriteit), maar of het beter is voor je systeem. Een van de belangrijkste kanalen hierin is kanaal 19-49. Met de poorten uit dit kanaal heb je een grote gevoeligheid (voor dieren). Je ziet bij mensen met deze poorten vaak twee uitersten van het spectrum: of je bent vegetariër tot op het bot, of je wil absoluut niet zonder vlees.

Dat laatste is overduidelijk het geval bij Richard, die dat kanaal geactiveerd heeft in zijn chart. Over deze poorten is veel te doen, aangezien er een mutatie aankomt die er volgens human design voor gaat zorgen dat volgende generaties door een verandering in het emotionele center geen vlees meer kunnen verteren. Ook nu wordt in ieder geval al aangeraden om met poort 19 en 49 in je chart rood vlees enkel in groepen te eten, omdat je dit niet goed zou kunnen verteren wanneer je alleen bent.

Richard heeft naast dit kanaal ook maar liefst 4 van de 5 poorten geactiveerd waarvan wordt afgeraden om vegetarisch te eten. Vanuit dit oogpunt snap ik zijn obsessie dus wel. Al zou hij zijn vleesgerechten dus beter niet in zijn eentje kunnen eten…

Gelukkig voor hem, heeft Robin zelf ook 2 van deze 5 poorten. Vanuit Human Design wordt het dus ook voor haar afgeraden om geen vlees te eten. Wellicht maakt die zuurkoolschotel met gehakt toch nog een kans…

Robin maakt in ieder geval wel nog kans bij Richard, want hij neemt haar mee naar de dagdate van volgende week.

Geen woorden

Haico heeft zichtbaar zenuwachtig de eerste ontmoeting met zijn dames. Yvon gaat er het gesprek over aan met hem: “Dan zie ik jou daar zo staan en dan zeg je bij eerste nog ‘hallo’, maar op een gegeven moment dan praat jij helemaal niet meer. Wat gebeurt er dan met jou?”

“Ja, dan…. bang om iets niet goed te doen. Of fout te zeggen”, reageert Haico. Hij heeft een ongedefinieerd ego center, waardoor zijn zelfwaarde laag kan zijn en hij het gevoel kan hebben zich continu te moeten bewijzen, en een ongedefinieerd throat center, waardoor hij het lastig kan vinden om ‘zijn’ stem te vinden.

Zijn vooraf ingestuurde stukje over dat de vrouwen hem alles mogen vragen en ze er goed uitzagen, kwam er gelukkig bij elke vrouw opnieuw vlekkeloos uit. Al zou Haico er met zijn ongedefinieerde throat center dus beter aan doen om niets in te studeren, maar zijn woorden gewoon te laten komen.

Opgeladen tandenborstel

Terug naar Richard, die de opgetogen Marijke inmiddels tegenover hem heeft. “Ik word heel gelukkig van hele kleine dingen. Dat de zon schijnt of ik heel lekker geslapen heb. Of dat m’n tandenborstel volledig opgeladen is”. Het kon natuurlijk niet anders dan dat Marijke een generator is, die de hele dag haar joy mag volgen – en die dan ook uit de kleinste dingen mag halen.

Ik zie jou

Bij Claudia op de bank heeft Bob plaatsgenomen, nadat ‘ie z’n boom naar boven had gesleept dan.

“Maar jij ziet wel een mogelijkheid, eh, een toekomst?”, vraagt Claudia hem. “Nou, op de eerste plek zie ik jou”, antwoordt Bob. Zo’n uitspraak zou heel mooi bij een projector kunnen passen, die een ander echt kan zien. Maar alleen wanneer Bob in de late avond is geboren, is hij een projector (anders een generator). Ik hoop dat we zijn geboortetijd nog kunnen achterhalen! (Ben of ken jij Bob? Je bent heel erg welkom in mijn DM).

Camper

Maar liefst twee van Haico’s dates leven in een camper! Yvon is met een van de twee, Ellen, in gesprek. “Je weet een ding zeker, hij hoeft niet te verkassen”.

“Nee”, vertelt Ellen, “maar ik woon ook niet in mijn camper om altijd maar op reis te zijn. Het is eigenlijk een zoektocht naar juist die plek die een basis kan worden”.

Deze uitspraak past zo mooi bij Ellen’s ongedefinieerde G center! Wanneer je een ongedefinieerd G center hebt is je op de juiste locatie bevinden alles voor jou. Op de juiste locatie zul je de juiste personen en kansen tegenkomen. Het is dan ook niet raar voor ongedefinieerde G’s om jezelf regelmatig te verplaatsen, totdat je die ene perfecte plek hebt gevonden (kan ik als ongedefinieerde G die tot nu toe nog nergens langer dan anderhalfjaar heeft gewoond sinds ze het ouderlijke huis heeft verlaten, beamen ;)).

Ik ben heel benieuwd om te zien of Haico’s Denemarken wellicht wel die plek gaat zijn voor Ellen.

Dagdates

Maar volgende week gaan we eerst zien hoe het avontuur tussen de boeren en deze kandidaten verder gaat op de dagdates.

Ook benieuwd geworden naar welke onderdelen allemaal in jouw chart zitten? Je leest het in Beyond The Surface.

Met deze blogartikelen wil ik Human Design praktischer en levendiger voor je maken. Deze content dient voor informatieve, educationele en entertainment doeleinden. Hoewel deze analyses worden uitgevoerd door een Human Design coach, kun je deze artikelen niet beschouwen als persoonlijk consult. De afleveringen die ik analyseer zijn gebaseerd op momentopnames. Soms zullen die onderdelen bevestigd worden als ik de chart bevestigd krijg, soms zal blijken dat iemand zijn of haar design niet leeft. Bij iedere analyse die ik doe, zal ik expliciet vermelden of de chart bevestigd is en ik het over feiten heb, of dat ik puur analyseer op basis van wat ik op dát moment zie en het dus mijn 6e lijn perspectief is. Dit perspectief kan in de loop van de afleveringen veranderen. 

Meer weten over je host? Je volgt me (6/2 emotionele generator) op @hd.areagris. Via een DM naar dat kanaal of een mailtje naar hd@areagris.nl kun je contact met me opnemen.

Afbeelding: Linelle Deunk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hola, it’s me.

sharon

Een passievolle powerhouse [6/2 emotionele generator]. Verliefd op de zon, wijn en kaas en de Spaanse taal, maar bovenal fan van Human Design en reality tv.

Zoeken op de website