Boer Zoekt Vrouw ’23: Kick-off observaties

Een nieuw seizoen Boer zoekt vrouw staat voor de deur. Dit is het programma waar ik misschien wel het meeste naar uitkijk om te kijken en analyseren. Voor dit artikel heb ik de kick-off nog eens bekeken, zodat ik voor het seizoen echt van start gaat en er allerlei deelnemers bij komen, de eerste observaties van de boeren al met je kan delen. Voor het schrijven van dit artikel waren er nog geen geboortegegevens van de boeren bekend.

Haico

Onze eerste boer is Haico, wat een schatje! Haico is 42 en heeft een melkvee bedrijf in Denemarken. 

Hij is op zijn 13e met zijn familie naar Denemarken verhuisd. Een nieuw land, waar hij de taal niet zo goed kende en het daarom naar eigen zeggen even duurde voor hij vrienden maakte. Daarna geeft hij echter ook aan dat dat ook in zijn persoonlijkheid zit, dat hij wat stiller is. Ik denk dat Haico weleens een tweede lijn zou kunnen hebben, waardoor je regelmatig tijd voor jezelf nodig hebt.

Haico geeft aan dat hij in die tijd ook zelfvertrouwen miste. “Doe ik het wel goed, zeg ik wel de goede dingen?” Dit kan wijzen op een ongedefinieerd ego, waarin je in de schaduw je waarde wat lager in kunt schatten, en ongedefineerd throat center, waardoor je in je schaduw heel erg na kunt gaan denken over de dingen die je moet zeggen.

We zien hem daarna hardlopen, met Yvon erachter op de fiets. Volgens Yvon kan Haico het behoorlijk goed, want zij kan hem niet meer bijhouden. Hij vertelt in dat fragment dat hij veel aan wedstrijden doet en in korte tijd veel is afgevallen. Dit zouden we kunnen koppelen aan een gedefinieerd ego center (waaraan je meteen ziet dat het zonder geboortetijd echt nog allebei kan zijn in het ego center). In het ego center zit veel competitiedrang en wilskracht.

Hij is het zelf ook een beetje aan het downplayen dat hij zoveel is afgevallen. “Ik ben van alles gewoon een beetje minder aan het doen”. Hierdoor verwacht ik dat Haico een generator is. Generators werken echt in geleidelijke stappen naar iets toe, terwijl je als manifesting generator bijvoorbeeld meer voor efficiëntie gaat en zo snel mogelijk naar het einddoel wil werken.

Poort 29 zie ik hier ook nog wel zitten, de poort van commitment. Veel hardlopen, wedstrijden doen, veel afvallen, daar heb je natuurlijk wel commitment voor nodig.

Yvon vraagt hem later of Haico zich Deen voelt. “Net zoveel als dat ik me Nederlander voel”. Hier denk ik meteen aan een ongedefinieerd G center, die ik zelf ook heb. Met een ongedefinieerd G center heb je geen vaste identiteit en kun je je makkelijk aanpassen. Haico zou zich hierdoor niet óf Deen óf Nederlander voelen, maar is het allebei.

Ik heb dat zelf bijvoorbeeld ook heel erg met mijn haarkleur. De ene keer zul je me blond zien, de andere keer donker. Maar dat is allebei wie ik ben, het is allebei Sharon. Alleen de ene keer blonde Sharon en de andere keer brunette.

Yvon vraagt hem later nog hoe hij denkt in een relatie te zijn, die hij tot nu toe nog nooit heeft gehad. “Als ik voor iets ga, dan ga ik er wel echt voor”. Ook dit kan weer een stukje commitment zijn uit poort 29, maar dit kan ook bij het generator type passen. Als je eenmaal een sacrale ja hebt gehad, wil je iets in de basis ook afmaken.

Claudia

Maar genoeg over Haico. We vervolgen onze weg naar Frankrijk, voor nog een melkvee bedrijf. Dit keer van de 57 jarige Claudia die het bedrijf met haar overleden man heeft opgebouwd.

Van Claudia vond ik het vooral interessant toen ze vertelde waar ze naar verlangde in een man. Ze geeft aan dat ze graag iemand wil die ook eens kookt en boodschappen doet. “Dat de koelkast gevuld is, wauw!”

Ik zie hier heel erg poort 19 terug, wat we eerder ook al zien bij het maken van de appeltaart. Met poort 19 ben je erg gevoelig voor de behoeften van anderen en wil je hier graag in voorzien. Het is met deze poort echter ook belangrijk om aan je eigen behoeften te denken.

Dit beide kan met poort 19 terugkomen in bijvoorbeeld het altijd willen hebben van een volle koelkast. Dat je hem op een willekeurig moment open kunt trekken – en altijd keuze hebt tussen wat je wil. Maar ook zodat je altijd iets in huis hebt om in andermans behoeften te voorzien.

Claudia heeft haar bedrijf ook volledig biologisch gemaakt, waar we ook een link kunnen leggen met poort 19. Deze poort is heel erg verbonden aan het al dan niet vlees eten. Met deze poort heb je een diepe verbondenheid met dieren.

Wanneer ze aan tafel zitten te eten, en ook de dochters van Claudia zijn aangeschoven, gaat het over het stukje controle dat Claudia graag heeft. Ze geeft zelf ook aan dat ze graag de touwtjes in handen heeft. Ik denk hier meteen aan een gedefinieerd ego, al kan dit er ook op wijzen dat ze heel erg in de schaduw zit van een ongedefinieerd ego.

Richard

Richard, onze volgende boer, heeft een akkerbouw bedrijf in Slowakije.

Door verschillende fragmenten, en dan vooral zijn aanstekelijke enthousiasme, verwacht ik dat ook Richard een generator is. Maar wat me vooral opviel waren al zijn to do lijstjes.

Dat kan onder andere wijzen op zijn variabelen, de pijltjes naast je hoofd. Waarschijnlijk zullen de meeste bij hem naar links wijzen. Pijltjes naar links staan voor strategie, structuur. En to do lijstjes vormen natuurlijk een grote structuur.

Maar to do lijstjes kunnen ook helpen als je een ongedefinieerd head center hebt. Met een ongedefinieerd head center kun je gedurende de dag eigenlijk best wel snel afgeleid worden door alles wat er om je heen gebeurt. Je ziet inspiratie hier, je ziet inspiratie daar, en daardoor kan het moeilijk zijn om je te blijven focussen op dat wat prioriteit heeft. Je kunt met al die inspiratie en ideeën iets willen doen. Dan is het dus ook heel fijn om die to do lijstjes te maken van “oke, dit is wat we nu gaan doen”.

Bernice

We vervolgen onze weg naar Zweden, naar onze jongste boerin, slechts 23 jaar: Bernice. Haar familie heeft een mellvee bedrijf, maar Bernice houdt zich voornamelijk bezig met het fokken  van de paarden.

We zien dat ze veel afwisseling nodig heeft en zich niet slechts op één taak richt. Dit zou erop kunnen wijzen dat Bernice een manifesting generator is.

Ook horen we haar vader zeggen dat ze altijd al een passie voor dieren heeft gehad. Dit zouden we bijvoorbeeld weer kunnen koppelen aan kanaal 19-49, het diertjes kanaal. Of een van de poorten, zoals je net ook bij Claudia zag.

We zien in deze aflevering vooral dat Bernice best onzeker is. Ze is niet veel buiten de boerderij te vinden en praat ook niet zoveel. “Als ik niet veel zeg, kan ik ook niets verkeerd zeggen”. Dit kan wijzen op een angst voor kritiek, wat in verschillende onderdelen van een human design chart kan zitten, zoals poort 17, een ongedefinieerd ego center of een gedefinieerd throat center verbonden aan een gedefinieerd G center. Je leest hier meer over die verschillende opties.

Piet

De laatste boer van dit seizoen is de 63e jarige Piet, die na het verkopen van zijn eigen koeienbedrijf, nu helpt op het akkerbouw bedrijf van vrienden in Duitsland.

Je merkt aan de fragmenten dat hij het niet graag alleen wil doen. Dit kan erop wijzen dat hij een split definition heeft, waardoor verbinding voor hem heel belangrijk is om bijvoorbeeld informatie goed te kunnen verwerken.

Hoewel het de juiste keuze voor hem was, gaf hij aan (wat we ook zichtbaar zien), dat het hem wel iets deed toen de koeien weggingen. Ik denk dat Piet een gedefinieerd emotioneel center heeft en wellicht ook weer poort 19, die zorgt voor de gevoeligheid voor dieren.

Vanaf 17 september kun je de avonturen van deze boeren verder volgen op KRO-NCRV en natuurlijk via deze blog.

Ga jij dit seizoen kijken?

Met deze blogartikelen wil ik Human Design praktischer en levendiger voor je maken. Deze content dient voor informatieve, educationele en entertainment doeleinden. Hoewel deze analyses worden uitgevoerd door een Human Design coach, kun je deze artikelen niet beschouwen als persoonlijk consult. De afleveringen die ik analyseer zijn gebaseerd op momentopnames.

Soms zullen die onderdelen bevestigd worden als ik de chart bevestigd krijg, soms zal blijken dat iemand zijn of haar design niet leeft. Bij iedere analyse die ik doe, zal ik expliciet vermelden of de chart bevestigd is en ik het over feiten heb, of dat ik puur analyseer op basis van wat ik op dát moment zie en het dus puur mijn perspectief is. Dit perspectief kan in de loop van de afleveringen veranderen. 

Meer weten over je host?

Je volgt me (6/2 emotionele generator) op @hd.areagris

Via een DM naar dat kanaal of een mailtje naar hd@areagris.nl kun je contact met me opnemen (bijvoorbeeld met jouw geboortegegevens als deelnemer).

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hola, it’s me.

sharon

Een passievolle powerhouse [6/2 emotionele generator]. Verliefd op de zon, wijn en kaas en de Spaanse taal, maar bovenal fan van Human Design en reality tv.

Zoeken op de website